Havekalender juli: Hvad kan man lave i haven nu? | ECOstyle

Havekalender juli: Hvad kan man lave i haven nu?

  • , skrevet af Nikki Lund
Havekalender juli: Hvad kan man lave i haven nu?

Hold øje med skadedyr i køkkenhave og blomsterbed og husk at nyde det skønne pusterum, haven giver. Se her, hvad du skal være opmærksom på i haven lige nu.


Få 5 tips til haven i juli

Der sker rigtig meget i haven i øjeblikket: det hele gror lystigt i alle retninger, vejret er evigt omskifteligt og glubske skadedyr kaster sig glædeligt over tag-selv-bordet i haven. Læs vores 5 gode råd til haven i juli her. 

  • Tjek dine planter for skadedyr.
  • Læg fokus på køkkenhaven og drivhuset.
  • Bekæmp de glubske dræbersnegle.
  • Vær opmærksom på græsplænen i det varme vejr.
  • Gør haven ferieklar.

Skadedyr i planter

Tjek dine planter for skadedyr

Havens vækst topper i juli og sammen med den stiger også mængden af skadedyr. 

Vær derfor opmærksom på skadedyr i dine afgrøder og blomster og hold særligt øje med bladlus, som ofte er en plage i haverne denne måned. 

Er dine planter angrebet af bladlus, gælder det om at behandle med det samme! Bladlusene suger nemlig livet ud af dine planter og større angreb kan resultere i deformaliteter eller dårlig plantevækst. 

Tip: Du kan enten vælge at spule bladlusene af med haveslangen, se vores gode råd mod bladlus eller bruge et godkendt insektmiddel.

Køkkenhave

Læg fokus på køkkenhaven og drivhuset

Vejret er som regel meget omskifteligt i juli og det er derfor vigtigt, at du husker at gå køkkenhaven og drivhuset efter. Hold øje med vejrudsigten og sørg for, at dine afgrøder får nok vand, så de ikke tørrer ud. 

Høst havens frugt og grønt og sørg for at give godt med organisk gødning løbende, så du kan nyde endnu flere lækre grøntsager og frugter. Læs gerne vores 6 gode råd til køkkenhaven og få helt styr på den. 

Tip: Dyrker du dine egne krydderurter, gælder det, at jo flere blade du plukker, jo flere friske skud vil de danne.

Bekæmp dræbersnegle i køkkenhaven

Bekæmp de glubske dræbersnegle

Hvis sommeren har budt på fugtigt og varmt vejr, skal du være ekstra opmærksom på dræbersnegle. De trives i netop de vejrforhold. 

Er det tilfældet, vil du med stor sandsynlighed se flere af dem i haven. 

Det gælder derfor om at tage dem i opløbet, da sneglene formerer sig hurtigt. Én enkelt dræbersnegl kan lægge helt op til 400 æg i løbet af en sæson! 

Du kan gribe bekæmpelsen an på flere måder; enten ved indsamling og aflivning af sneglene og deres æg, med sneglefælder, nematoder, med et sneglemiddel m.v.. Læs mere om de mange forskellige metoder og find den, der passer bedst til dig i vores 6 gode råd mod snegle.

Græsplæne om sommeren

Vær opmærksom på græsplænen i det varme vejr

Vil du have en sund og flot græsplæne sommeren igennem? Så er der nogle ting, du skal være opmærksom på, når du slår græsset. 

Generelt gælder det, at klipning ved jævne mellemrum er bedst for plænen, men vær opmærksom i tørre perioder, hvor græsset gror mindre. Her bør klipningen reduceres. 

Klip græsplænen, når græssets højde er minimum 6-8 cm. I tørre perioder er den optimale klippehøjde 5 cm. 

Tip: Da haven er i fuld vækst i juli, bør du også give plænen anden omgang plænegødning nu. Udbring det gerne med regnvejr i sigte for det bedste resultat. Læs mere og få 6 gode råd til græsplænen  i vores store græsplæneguide.

Ferieklar have

Gør haven ferieklar

Feriesæsonen går for alvor i gang i juli. Skal du på ferie, er det en rigtig god idé at gøre haven ferieklar, så du kommer hjem til en smuk have igen. 

Sådan gør du haven ferieklar: 

  • Gå en tur rundt i haven og fjern ukrudt og visne blomster. Så bruger dine planter ikke unødig energi eller mister vigtig næring.
  • Sørg for god udluftning i drivhuset. Åbn gerne et vindue eller lad en dør stå åben, imens du er ude at rejse, så der kan komme god luftcirkulation ind.
  • Lav en aftale med naboen. Stil krukker i skyggen, vand godt igennem og hør evt. din nabo ad, om de vil hjælpe med vandingen. 

klar til mere inspiration?

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account