Få 6 gode råd mod bladlus - ECOstyle inspirerer og rådgiver om haven

Få 6 gode råd mod bladlus

  • , skrevet af Mona Fischer Madsen
Få 6 gode råd mod bladlus
Det er en skøn følelse at kunne nyde blomsterne i haven. Det er knap så skønt, når bladlus har angrebet dem, så der enten kommer færre blomster eller blomsterne er misdannede.

Hvorfor er der så mange bladlus?

Der kan være helt utrolig mange bladlus på den selvsamme lille plante. De er der lige pludselig, faktisk fra den ene dag til den anden, og man kan undre sig over, hvor de mon kommer fra.

Bladlus lever 20-40 dage og hver enkelt bladlus kan føde 40-100 bladlus i løbet af en sæson. Så er det ikke længere så underligt, hvor de mange bladlus pludselig kommer fra. Har det været en mild vinter, kan de også have overlevet vinteren.
Der er heldigvis flere løsninger, hvis du vil være fri for grimme klistrede blade og ødelagte blomster på grund af bladlus. Se vores 6 gode råd mod bladlus her.

Få 6 gode råd mod bladlus

Vi inspirerer og rådgiver dig, så du kan få flotte planter og blomster uden bladlus hele sommeren. Se hvordan du gør her.

TIP: Se her, hvordan du forebygger bladlus

Sunde planter kan stå imod bladlusenes angreb. Husk at tjekke for bladlus løbende. Et angreb, som opdages i tide, kan nemmere bekæmpes og du undgår, at dine planter tager skade.

En kamp mod bladlus er også en kamp mod myrer

Bladlus er blandt de mest kendte insekter i Danmark og der findes kun få haveejere, som lader dem være. Før kampen mod bladlus er det en god idé at vide mere om dem, så du kan vælge den løsning mod bladlus, som passer til dig og din have. Du kan blive klogere på bladlus her.

Blusene har mange fjender, men de har faktisk også nogle venner i haven. Myrerne elsker bladlusenes søde ekskrementer og beskytter derfor bladlusene. Er din plante kraftigt angrebet af bladlus, vil der helt sikkert også være myrer til stede. Du bør derfor fjerne eller bekæmpe myrerne. 

klar til mere inspiration?

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account