Få 6 gode råd til dit blomsterbed – ECOstyle

Få 6 gode råd til dit blomsterbed

Få 6 gode råd til dit blomsterbed

Drømmer du om en have fuld af blomster, men ved du ikke helt, hvor du skal starte? Vi giver dig vores bedste råd, så du kan blive klædt godt på til at komme i gang med anlægningen af dit blomsterbed. 


Dyrk din blomsterglæde

Blomster skaber liv og glæde - uanset om det er i store blomsterbed i haven eller i krukker på terrassen. Drømmer du om flere blomster, så klæder vi dig godt på med vores bedste tips og tricks, så du kan gøre havedrøm til drømmehave.

Vi har samlet 6 gode råd til dine blomster, så du kan komme godt i gang med sæsonen.
Få 6 gode råd til dit blomsterbed

Vi inspirerer og rådgiver dig, så du kan få smukke og farverige blomsterbede hele sommeren. Se hvordan du gør her.

Det skal du vide, inden du anlægger et blomsterbed

Placeringen er vigtig, når du skal anlægge et nyt blomsterbed, og det er derfor vigtigt at tænke over, hvis du drømmer om at dyrke specifikke sorter. Nogle skal placeres i direkte sol, mens andre foretrækker skygge og/eller læ. Jordforholdene i din have spiller også en afgørende rolle for, hvilke blomster der vil trives.

Vi anbefaler derfor, at du undersøger bedets placering inden anlægning. Så ved du nemlig bedre, hvad du skal gå efter eller hvilke spørgsmål, du skal stille, når du er ude og handle blomster.

Hvilket udtryk skal dit blomsterbed have?

Drømmer du om et stringent blomsterbed med et minimalistisk udtryk og skarpe kanter? Eller drømmer du nærmere om et vildt blomsterbed med organiske former, der summer af liv?

Når du har besluttet dig, kan du gå i gang med at udvælge de helt rigtige blomster til dit bed. Leg gerne med blomsternes højde, deres farver og vælg sorter med forskellige blomstringstider, så du altid har noget kønt at kigge på. Og hvis du synes, at det er svært at farvekoordinere, så ta' udgangspunkt i 2-3 forskellige farver - fx farvekombinationerne hvid/rosa/lilla, hvid/rosa/rød eller hvid/gul/orange og hold dig til dem.

Tip: Vælg blomster med forskellige blomstringstider. Vil du gerne have så lang en sæson i haven som muligt? Så gælder det om at vælge planter, der blomstrer på forskellige tider af året. Lav en plan for din have, så du har flotte og farverige blomster året rundt.

Hvor stort skal dit blomsterbed være?

Størrelse på dit blomsterbed

En anden væsentlig ting at overveje er størrelsen på dit blomsterbed: Inden du beslutter dig for, om det skal være stort eller småt, så overvej med dig selv, hvor meget tid du har eller har lyst til at bruge på at passe det, samt hvordan du ellers gerne vil bruge din have.

Skal der være plads til børnenes fodboldspil, er det ikke sikkert, det er så god en idé med et kæmpe stort blomsterbed.

Klar til mere inspiration?

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account