Få 6 gode råd mod ukrudt i fliser, ukrudt i græsplæne, bede m.m. – ECOstyle

Få 6 gode råd mod ukrudt

  • , skrevet af Mona Fischer Madsen
Få 6 gode råd mod ukrudt i fliser, ukrudt i græsplæne, bede m.m.

Det er dejligt, når haven blomstrer og det hele gror. Men når haven blomstrer, gør ukrudtet det også. Mælkebøtter, tidsler, skvalderkål, brændenælde m.m. trives nemlig under de samme forhold som dine blomster.


Få en flot have, fri for ukrudt

Mange fjerner ukrudt mellem fliser og i indkørsel for synets skyld. Men vidste du, at dine planter også er glade for, at du fjerner ukrudt? Alle planter har brug for næring, så når du fjerner ukrudtsplanterne, er der mere næring til de planter, som du gerne vil have i haven. På den måde får du en endnu flottere have ved at fjerne ukrudt.

Vil du gerne blive fri for ukrudt? Så får du her 6 gode råd mod ukrudt.

Få 6 gode råd mod ukrudt

Vi inspirerer og rådgiver dig, så du kan blive fri for ukrudt på den måde, som passer bedst til dig og din familie. Se hvordan du gør her.

Før kampen mod ukrudtet: Det skal du vide

Ukrudt er vilde planter, som vi ikke ønsker i vores have. Før du tager kampen op mod ukrudtet, så vil det givetvis hjælpe dig at vide, at der er forskel på ukrudt. Så ved du, hvilken kamp du skal vælge.

Enårig ukrudt

Enårig ukrudt varer kun én sæson. Til gengæld spreder det sig gennem frø, som overvintrer og blomstrer op til næste forår. Ukrudt, som er enårig, vokser hurtigt og producerer rigtig mange frø. Det bedste, du kan gøre, er, at bekæmpe det, før det spreder frø.

Flerårig ukrudt

De fleste kender til skvalderkål. Det er en typisk flerårig ukrudtsplante, som formerer sig gennem rødderne. Det er ofte langt mere besværligt at fjerne flerårig ukrudt, fordi rodnettet vokser hurtigt og det har en fantastisk overlevelsesevne. Flerårig ukrudt dør ikke om vinteren og derfor er det bedste, du kan gøre, at bekæmpe rødderne.

Hvor stort skal dit blomsterbed være?

Tip: Lad dele af haven være vild med vilje

Du behøver ikke altid at fjerne ukrudtet i din have. Noget ukrudt kan være nødvendigt at holde nede, så det ikke overtager hele haven, fx padderok og skvalderkål, men andre ukrudtsplanter, fx mælkebøtten, er både fin at kigge på og rigtig god for insekterne. Hvis du har plads og mod på det, kan du derfor med fordel lade den bagerste del af haven eller et udvalgt bed gro vildt.

klar til mere inspiration?

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account