Hvilken have drømmer du om?
Få din drømmehave med ECOstyle
Snegle - og især dræbersnegle - har haft helt utroligt gode betingelser i år, hvilket har givet mange haveejere problemer henover sommeren. Et rekord vådt år (ifølge DMI er juli '23 til juni '24 de 12 vådeste måneder i træk målt nogensinde) og milde temperaturer fra foråret og gennem sommeren har givet sneglene særdeles gode forhold til at formere og brede sig.
Selvom havesæsonen for mange er ved at gå på hæld, er især dræbersneglene stadig meget aktive i haverne, hvor de formerer sig i stor stil. De æg, de lægger nu, danner fundamentet for sneglemængden næste år. Med de rette forhold kan 2025 derfor blive et potentielt værre snegleår, end det vi har oplevet i år.
Det er derfor vigtigt, at du sætter ind nu, hvis du gerne vil forebygge snegleproblemerne til næste år.
Vi giver dig de bedste tips og tricks til at komme sneglene til livs med vores 6 gode råd mod dræbersnegle.
Vi inspirerer og rådgiver dig, så du kan få flotte blomster og lækre hjemmedyrkede grøntsager, helt fri for snegle.
Én enkelt dræbersnegl kan lægge op til 400 æg i løbet af én sæson. Det kan hurtigt ende ud med en hel invasion i haven!
Det vigtigste råd for en effektiv sneglebekæmpelse er derfor: Start i det tidlige forår og spar dig selv for en del arbejde og ærgrelse.
Sneglene bliver aktive, når dagstemperaturen er på ca. 8-10 grader og så er det tid til at gå i gang.
Der er nogle planter, som dræbersneglen foretrækker over andre, fx dahlia, hosta, tagetes salat og agurk, og du kan derved mindske angrebene ved at undgå dem i din have.
Ligesom der findes planter, som dræbersneglen elsker, er der også planter, som dræbersneglen ikke kan lide.
I følge et gammelt husråd, kan du fx plante hvidløg rundt om de planter, du gerne vil beskytte. Dræbersneglene skulle med deres fantastiske lugtesans hade lugten af hvidløg og de vil derfor holde sig væk fra området.
En effektiv metode, hvis du er vedholdende: Gå en tur rundt i haven et par gange om ugen og klip dræbersneglene over og ødelæg deres æg. Find sneglene på mørke og skyggefulde steder.
Du kan forebygge næste års snegleangreb betydeligt ved at indsamle snegle i efteråret. Husk at bruge handsker, så du ikke kommer i kontakt med dræbersneglens bakterier.
Har du store problemer med dræbersnegle, er det en god idé at teame up med dens naturlige fjender, som fx pindsvin, fugle, moskusænder, frøer, firben, løbebiller, mus og nematoder.
Moskusænder kan du købe, mens du kan tiltrække de andre dyr ved at sætte redekasser til solsort op, anlægge en lille havedam og sørge for, at der er gode gemmesteder i haven, fx tilgroede bede og kvasdynger.
Du kan også vande nematoder ud, som er 100% naturlige og kan bruges til biologisk bekæmpelse af snegle.
Bliv fri for dræbersnegle med nematoder
Strø Ferramol rundt i haven, særligt på områder hvor snegleaktiviteten plejer at være stor, fx ved køkkenhave og blomsterbed.
Sneglemidlet er baseret på et jernpræparat, som sneglene ikke kan tåle. Når sneglene indtager midlet får de ondt i maven, kravler tilbage i deres bo og dør.
Se mere om Ferramol sneglemiddel
Sneglehegn er en effektiv måde at løse sit snegleproblem på. Desværre bliver det bare hurtigt dyrt.
En billigere, men stadig effektiv løsning, er at bruge sneglefælder. Du kan enten købe dem eller lave dine egne. Placér fælderne rundt omkring i haven, hvor sneglene holder til. Sørg for kun at fylde en smule øl i, så sneglene blot bliver tiltrukket, men ikke drukner deri. Så kan du sortere snegle med hus fra og nøjes med at aflive fx dræbersnegle.
Få din drømmehave med ECOstyle