Få 6 gode råd mod hvepse – ECOstyle

Få 6 gode råd mod hvepse

  • , skrevet af Mona Fischer Madsen
Få 6 gode råd mod hvepse

Hvepse er især et problem i den sidste del af sommeren. Her bliver de mere nærgående og aggressive. De kan også finde på at stikke, hvis du irriterer dem.


Derfor skal du undgå hvepsestik

Hvepse, herunder også arten gedehamse, bygger typisk et flot hvepsebo under tagudhænget eller i et bo under jorden. De er særligt aggressive sidst på sommeren og i det tidlige efterår, når deres bo går i opløsning og de ikke har langt igen. Så hungrer de efter den sidste sukker og forsøger at tilrane sig din mad, bedst som du sidder på terrassen med familien og spiser.

Slår du ud efter dem, kan de finde på at stikke dig. Gedehamsens gift er i familie med slangegift og et stik kan være meget smertefuldt - måske endda direkte farligt, hvis du er allergisk.

Få 6 gode råd mod hvepse

Vi inspirerer og rådgiver dig, så du kan blive fri for hvepse på terrassen, skuret og alle andre steder, hvor hvepse er til gene for dig og din familie. Få 6 gode råd mod hvepse her.

Skal jeg altid bekæmpe hvepsene?

Hvad mange ikke ved er, at hvepse spiser kød. Har du fx larver, lus og fluer i haven, så er det god mad til hvepsene. Udover at være irriterende og kunne stikke, så hjælper de dig faktisk af med skadedyrene i din have. Så inden du giver gift til hvepse i carporten, i stensætninger eller til at fjerne hvepsebo i jorden, så tænk på, om de er til fare for mennesker. Ellers er hvepse nemlig gode nyttedyr at have i haven.

Hvad er forskellen mellem hvepse og bier?

Inden du tager kampen op, er det vigtigt at finde ud af, om det er en hveps eller en bi, du skal kæmpe med. Selvom de ligner hinanden meget, agerer de nemlig forskelligt på dig og dine handlinger.

klar til mere inspiration?

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account