Hvilken have drømmer du om?
Få din drømmehave med ECOstyle
Flyvemyrer er flyvende myrer, der på en varm sommerdag stiger til luften i store sværme. Har du tænkt tanken: "Hvorfor kommer der flyvemyrer?" Så får du svaret i denne artikel.
Familie: Formicidae.
Du har måske oplevet en varm sommeraften, at himlen var sort af flyvende myrer. Disse myrer med vinger omtales i daglig tale som flyvemyrer.
Man kunne nemt tro, at flyvemyrer er en art for sig selv, fordi de, modsat andre myrer, har vinger. Det er flyvemyrer dog ikke. Alle arter af myrer har nemlig flyvemyrer. Hvorfor kan du læse mere om her.
I denne artikel om flyvemyrer kan du læse:
Flyvemyrer er egentligt bare flyvende myrer. De kan kendes på deres vinger, ellers ligner de andre myrer. Som regel er de dog lidt større, som du kan se på billedet over.
Ligheden er der dog en god grund til. Flyvemyrer er nemlig ikke en art for sig, men måden myrerne parrer sig på.
Myrer lever ofte i et samfund, som kan eksistere i flere år. Samfundet består af tre klasser; dronningen/er, arbejdermyrer og hanner. Arbejdermyrerne er sterile hunner, som ingen vinger har. De bruger al deres tid og energi på alt det praktiske arbejde som at bygge tuer, fodre larver, være spejder eller indsamle føde.
Dem, vi omtaler som flyvemyrer, er dronninger og hanner. En dronning beskæftiger sig som regel kun med at lægge æg, der både kan være frugtbare og ufrugtbare. De frugtbare æg bliver til arbejdermyrer eller nye dronninger, alt efter hvilken føde de udklækkede larver får. De ufrugtbare æg bliver til frugtbare hanner. De udklækkes ofte midt på sommeren og det samme gør dronningerne. Begge har vinger, som de bruger under parringen. Det er nemlig kun hannerne og dronningerne, der parrer sig - og det gør de flyvende.
De bevingede dronninger og hanner venter nu. På det rigtige tidspunkt. Vejret skal nemlig være helt rigtigt. Det må hverken regne eller blæse, for så går parringen i vasken for de flyvende myrer.
Flyvemyrerne venter til den helt rigtige varme sommeraften, ofte i juli eller august, og så tager de til vingerne i store sværme. Og det er altså disse sværme, som vi omtaler som flyvemyrer. Men i virkeligheden er det altså bare dronninger og hanner, der parrer sig. Altså bare flyvende myrer.
Hannens eneste formål i livet er at parre sig med en dronning. Derfor, når han har parret sig med en dronning, falder han til jorden og dør.
Dronningen kan parre sig med flere hanner. Når hun er færdig, falder hun til jorden og bider sine vinger af. Herefter begynder hun at grave gange i jorden, hvor hun kan lægge sine æg. Hun kan også blive optaget i et allerede eksisterende myresamfund.
Hannernes eneste formål i livet er at parre sig med en dronning. Når han har gjort det, falder han til jorden og dør. Joachim Offenberg, seniorforsker ved Aarhus Universitet, kalder dem derfor "flyvende sædceller".
Du har måske oplevet problemer med flyvemyrer indenfor i dit hjem. Og så ved du, at det bestemt ikke er en lækker affære med alle de små flyvende myrer over det hele.
Men det betyder også, at du højst sandsynligt har et myrebo inde i dit hus. Hvis det er tilfældet, så står du med et tilbagevendende problem.
Vil du gerne af med flyvemyrer indenfor, skal du derfor også af med myreboet. Har du mange flyvemyrer i et rum eller vinduet, kan du blot åbne vinduet og så flyver de ud. De flyvende myrer vil nemlig rigtig gerne ud for at parre sig.
Desværre løser det bare ikke det rigtige myreproblem. Hvis du vil undgå at blive invaderet af flyvemyrer igen, skal du derfor skille dig af med myreboet. Se her, hvordan du kommer af med dit myre problem.
Få din drømmehave med ECOstyle