Havekalender februar: Hvad kan man lave i haven nu? | ECOstyle

Havekalender februar: Hvad kan man lave i haven nu?

 • , skrevet af Nikki Lund
Havekalender februar: Hvad kan man lave i haven nu?

Foråret begynder at vise sig rundt omkring i haven i form af både vintergækker og erantis. Nyd synet af de første forårsbebudere og kom godt i gang med haveforberedelserne.


5 tips til haven i februar

Årets anden måned byder på lysere og længere dage og foråret venter lige rundt om hjørnet. Selvom det stadig er tidligt på sæsonen, er der et par gøremål du kan give dig til. Læs vores 5 gode råd til haven i februar her. 

 • Gør haven attraktiv for fugle
 • Planlæg haveåret og gå i gang med forspiringen
 • Bestil læggekartofler hjem
 • Hold øje med drivhusets indeklima
 • Plant forårsløg i krukkerne

Hvad sker der ellers i haven i februar?

👉 Forårsbebuderne begynder at skyde op rundt omkring i haven og solsorten varmer stemmen op. Er vejret mildt, kan du opleve solsortens første forårstoner.

Fugle i haven vinter

Gør din have attraktiv for fugle

Er haven lidt trist for tiden? Gør din have attraktiv for fugle og oplev, hvordan de bringer liv til haven med deres skønne sang: 

 • Hæng fuglehuse op. Udover at de er hyggelige at se på, giver de selvfølgelig også fuglene et sted at bygge rede.
 • Læg foder ud til dem. Naturens spisekammer er i øjeblikket meget lav og det kan derfor være svært for fuglene at finde mad.

Tip: Fodr gerne fuglene om morgenen, hvor de desuden også er mest sultne. Chancen for at foderet bliver spist op i løbet af dagen er større og du minimerer derved risikoen for skadedyr.

Få flere gode råd til en fuglevenlige have.

Gå i gang med forspiring

Planlæg haveåret og gå i gang med forspiringen

Drømmer du om en frodig køkkenhave og fyldte blomsterbed? God forberedning er afgørende, hvis du gerne vil nå i mål med din havedrøm. Gør dig selv en tjeneste og gå allerede nu i gang med at planlægge, hvilke planter og afgrøder, du vil dyrke i år. Sådan kan du gribe det an: 

 • Start med at lave en liste med de planter og afgrøder du og familien drømmer om at dyrke i år.
 • Ryd nu op i listen, fjern det, der ikke giver mening for jer og lav prioriteringer. På den måde kan du fokusere på de planter og afgrøder, der er vigtigst for dig.
 • Undersøg plantetider mv. og skriv det i din kalender. Tjek evt. forspiringstider og spørg din lokale planteskole til råds. På den måde ved du, hvornår du skal gøre hvad for at komme i mål med din havedrøm.
 • Gå din frø-samling igennem og tjek gamle frø med en spireprøve.
 • Begynd forspiringen af de tidligste sorter, hvis du drømmer om en lang sæson i køkkenhaven.

Kom i gang med forspiringen og se plantekalender her

Bestil læggekartofler hjem

Bestil læggekartofler hjem

Synes du også, at hjemmedyrkede kartofler smager bedst? Så er det nu, du skal bestille læggekartoflerne hjem. Læggekartoflerne skal nemlig lægges til forspiring sidst i februar / starten af marts. 

Mange butikker og webshops har allerede fået læggekartofler hjem, så hvis du allerede har besluttet dig for sorten, gælder det bare om at få dem bestilt hjem. 

Sådan forspirer du læggekartofler: 

 • Læg kartoflerne i en kasse eller æggebakke af pap og placér dem et sted, der er lyst og køligt.
 • Når spirerne er cirka 1 cm lange, er kartoflerne klar til at blive lagt ud.

 Opbevaring af planter i drivhus

Opbevarer du planter i drivhuset? Husk at holde øje med indeklimaet 

Har du et drivhus, er det en god idé at holde øje med inde klimaet. Også henover vinteren. Opbevarer du planter i drivhuset for at beskytte dem mod frost, er det særdeles vigtigt, at du holder øje. 

Du risikerer nemlig, at der opstår skimmel i dine elskede planter, hvis du ikke er forsigtigt og inde klimaet bliver for fugtigt. 

Sørg for at lufte ud på lune, tørre dage og hold igen med vandingen. Er skaden sket, så husk at fjerne angrebne områder, så skimlen ikke spreder sig. 

Tip: Planlægger du at dyrke grøntsager i dit drivhus, kan du også gøre dig selv en tjeneste at holde øje med jorden. Begynder jorden at tørre ud, kan du med fordel vande jorden godt igennem, så den er klar, når du skal i gang med udplantningen.

Plant forårsløg i krukker

Plant forårsløg i krukkerne

Giv dit hjem en lille forårs makeover ved at plante nogle af dine yndlings forårsbebudere i krukker. Placér dem rundt omkring i og udenfor hjemmet og nyd de skønne farver og dejlige dufte, de bringer med sig. 

Synes du også, det er synd og skam at smide forårsblomsterne ud, når de er afblomstret? Så lad være! Løgene kan nemlig plantes ud i haven bagefter. 

Sådan gør du: 

 • Klip blomsterstilken af, når løgplanterne er afblomstret.
 • Stil løgplanterne (i jord) et tørt og køligt sted, fx et skur, kælder eller i et køligt værelse.
 • Når bladene er helt visnet ned og jorden er tør, kan du forsigtigt løsne løgene fra jorden.
 • Plant dem nu ud og glæd dig til gensynet næste år.

klar til mere inspiration?

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account