Ukrudt og skadedyr i køkkenhave - det skal du vide

problemer i køkkenhave
Køkkenhaven tiltrækker mange forskellige skadedyr, som alle drømmer om at sætte tænderne i dine lækre grøntsager og frugter. Se her, hvordan du håndterer problemerne i din køkkenhave.

Skadedyr elsker køkkenhaven

Det er skønt at dyrke selv og følge udviklingen hos de lækre grøntsager, der gror i køkkenhaven. Forventningens glæde er stor, når du ser den lille spire udvikle sig til en stor plante, men glæden forsvinder hurtigt, når de glubske skadedyr kaster sig over dine planter. De æder løs af dine grøntsager og i løbet af kort tid kan de fortære og ødelægge store dele af køkkenhaven.

Desværre kan skadedyr i køkkenhaven ikke helt undgås, men du kan gøre meget for at forebygge angreb. Er uheldet ude, kan du også følge vores gode råd og blive hurtigt fri for de glubske skadedyr igen.

Skadedyr i køkkenhaven

Sådan håndterer du problemer i køkkenhaven

Har du en køkkenhave, er det vigtigt at kigge til den jævnligt. Udover at sørge for vand og næring, er det også vigtigt, at du tjekker køkkenhaven for skadedyr og ukrudt. Opdager du et angreb for sent, kan det nemlig resultere i en væsentlig forringelse af din høst.

Her kan du finde gode råd mod skadedyr og andre problemer i køkkenhaven:

Hold snegle ude af køkkenhaven

Dræbersnegle er en af køkkenhavens største fjender. Får de først indtaget køkkenhaven, kan det være meget svært at komme af med dem igen.

Sådan bliver du fri for dræbersnegle i køkkenhaven.

Hold øje med skadedyr

Det er vigtigt at tjekke køkkenhavens planter for skadedyr - og gerne jævnligt. Så kan du nå at reagere hurtigt, hvis et angreb er på vej.

Få 6 gode råd mod bladlus.

Bliv fri for skadedyr i køkkenhaven med nematoder.

Ukrudt i køkkenhaven

Ukrudt tager næringen fra planterne i køkkenhaven og derfor er det en god idé at fjerne det. Fjern det gerne løbende gennem sæsonen og inden, det når at vokse sig stort.

Sådan bliver du fri for ukrudt.

Problemer med myrer i drivhuset?

Myrer elsker varme og kan derfor godt finde på at bosætte sig i dit drivhus. Heldigvis findes der flere midler og måder, hvorpå du kan blive fri for myrer i drivhuset.

Få 6 gode råd mod myrer.

Flere gode råd til køkkenhaven

Der er mange ting man skal og kan være opmærksom på, når man har en køkkenhave. Det er fx vigtigt at give køkkenhaven gødning, så dine planter har næring til at producere flere frugter og grøntsager. Udover gødning er det også en god idé at dyrke grøntsager, der passer til ens ambitionsniveau, eller fx at undersøge, hvordan du forspirer dine grøntsager.