Ukrudt og skadedyr i blomsterbed - det skal du vide

problemer i blomsterbed bladlus og skadedyr
Det er svært at holde et blomsterbed uden ukrudt og skadedyr. Med gode råd fra ECOstyle bliver det dog nemmere at få et blomsterbed fri for irriterende ukrudt og glubske skadedyr.

Dit blomsterbed er et mekka for skadedyr

Det er skønt med en have fuld af smukke blomster. Det er dog knapt så skønt, når de glubske skadedyr kaster sig over blomsterbedet med deres store appetit. Opdager du et angreb for sent, kan dit blomsterbed i værste tilfælde blive ødelagt, ramt af misdannelse eller dårlig plantevækst. Planter, der har været angrebet af skadedyr, er også ekstra modtagelige overfor svampesygdomme.

Desværre kan du ikke fuldstændigt undgå skadedyr i dit blomsterbed, men du kan gøre meget for at forebygge angreb. Er uheldet ude, kan du også følge vores gode råd og blive hurtigt fri for de glubske skadedyr igen.

bliv fri for skadedyr i blomsterbed

Bliv fri for skadedyr og ukrudt i blomsterbedet

Når dine planter blomstrer og trives, er de et udsøgt mål for skadedyr som fx dræbersnegle og bladlus, som gerne mæsker sig i dine elskede blomster. Husk derfor at kigge efter skadedyr i dit blomsterbed jævnligt, fx når du går og vander, så du kan sætte ind over for problemet, når det opstår.

Her kan du finde gode råd mod skadedyr og andre problemer i blomsterbedet:

Hold sneglene ude af blomsterne

Dræbersnegle er blomsterbedets største fjende. De elsker dine smukke blomster og kan i løbet af ganske kort tid ødelægge hele blomsterbedet.

Sådan bliver du fri for dræbersnegle i blomsterbedet.

Ukrudt i blomsterbedet

Blomster elsker sol, vand og næring - nøjagtigt ligesom ukrudt. Hvor der vokser blomster, vokser der derfor også ukrudt. Ukrudtet tager dog næringen fra dine blomster og det er derfor en god idé at fjerne det.

Sådan bliver du fri for ukrudt.

Hold øje med skadedyr i dine blomster

Husk at tjekke dine blomster for skadedyr løbende igennem sæsonen, så du kan nå at reagere hurtigt og undgå misdannelser eller dårlig plantevækst.

Få 6 gode råd mod bladlus.

Bliv fri for skadedyr i blomsterbedet med nematoder.

Flere gode råd til blomsterbedet

Blomster spreder liv og glæde i haven, men de kræver også lidt arbejde, hvis du gerne vil have dem til at stå smukt i længe. Det er fx vigtigt at give blomsterbedet gødning, så dine planter har næring til at producere endnu flere smukke blomster. Udover gødning kan det fx også være en god idé at sætte sig ind i forskellige blomstringstider, hvis du ønsker en have, der blomstrer året rundt.