Har du problemer med hvepse?

Få 6 gode råd mod hvepse

Hvepse er især et problem i den sidste del af sommeren. Her bliver de mere nærgående og aggressive. De kan også finde på at stikke, hvis du irriterer dem.
6 gode råd mod hvepse

Derfor skal du undgå hvepsestik

Hvepse, herunder også arten gedehamse, bygger typisk et flot hvepsebo under tagudhænget eller i et bo under jorden.

De er særligt aggressive sidst på sommeren og i det tidlige efterår, når deres bo går i opløsning og de ikke har langt igen. Så hungrer de efter den sidste sukker og forsøger at tilrane sig din mad, bedst som du sidder på terrassen med familien og spiser.

Slår du ud efter dem, kan de finde på at stikke dig. Gedehamsens gift er i familie med slangegift og et stik kan være meget smertefuldt - måske endda direkte farligt, hvis du er allergisk.

Se her, hvad du kan gøre mod hvepse

hvepsefælde

Sæt en fælde op

Du kan sætte en ECOstyle fælde op et stykke fra terrassen, hvis det er der, hvepsene generer. Fælden er 100 % naturlig og tiltrækker hvepsene, så de flyver ind i fælden. De kan ikke flyve ud igen.

HvepseFri Hvepsefælde

skræm hvepse væk med citronmelisse

Skræm hvepse væk med planter

Hvepse elsker blomster. Fjern blomsterne og sæt i stedet grønne planter og krydderurter, som hvepse ikke kan lide og derfor holder sig langt væk fra. Fx citronmelisse og pebermynte.

flyt familien væk fra hvepse

Lad dem være og flyt familien

Hvepse kan hjælpe dig af med bl.a. fluer, lus og larver. Så måske du kan flytte familien til et andet sted i haven og lade hvepsene være?

fjern hvepsebo

Bekæmp hvepseboet

Med ECOstyle HvepseFri kan du hurtigt og effektivt blive fri for hvepse og deres hvepsebo. HvepseFri er skum, som sprøjtes ind i hvepseboet. Hvepse, som rører ved skummet, dør med det samme. Hvepse, som kommer til boet senere, dør, når de rører ved skummet.

HvepseFri skumspray

skræm hvepse væk med et falsk hvepsebo

Skræm hvepsene væk med et falsk hvepsebo

Du kan også forsøge dig med at skræmme hvepsene væk. Hæng en brun papirspose og op hvepsene skulle angiveligt flyve videre, når de ser, at her bor andre hvepse.

Kaffegrums skræmmer hvepse væk

Husråd

Et af de populære husråd er at brænde tørt kaffegrum af. Røgen skulle efter sigende holde hvepsene væk. Andre har forsøgt sig med vandpistoler. Hvepsene vil dog givetvis finde tilbage igen.

Skal jeg altid bekæmpe hvepsene?

Hvad mange ikke ved er, at hvepse spiser kød. Har du fx larver, lus og fluer i haven, så er det god mad til hvepsene. Udover at være irriterende og kunne stikke, så hjælper de dig faktisk af med skadedyrene i din have.

Så inden du giver gift til hvepse i carporten, i stensætninger eller til at fjerne hvepsebo i jorden, så tænk på, om de er til fare for mennesker. Ellers er hvepse nemlig gode nyttedyr at have i haven.

Hvad er forskellen mellem hvepse og bier?

Inden du tager kampen op, er det vigtigt at finde ud af, om det er en hveps eller en bi, du skal kæmpe med. Selvom de ligner hinanden meget, agerer de nemlig forskelligt på dig og dine handlinger.

Se forskelle på bier og hvepse eller læs mere om hvepse.

Lad dig inspirere af vores løsninger

HvepseFri skumspray
HvepseFri skumspray

Bliv hurtigt fri for hvepsebo i skuret, under tagudhæng og ...

HvepseFri Hvepsefælde
HvepseFri Hvepsefælde

Effektiv hvepsefælde med 100% giftfrit og naturligt ...

HvepseFri Spray
HvepseFri Spray

Problemer med hvepse? Bliv nemt og hurtigt fri for hvepse - ...

Blomstergødning
Blomstergødning

Vil du gøre det ekstra godt for dine blomster ude og inde? ...

Plænegødning
Plænegødning

Flot plæne? Giv organisk plænegødning til din græsplæne. ...

AQUA-Kalk
AQUA-Kalk

Mangler din plæne kalk? Med AQUA-Kalk er du sikker på at ...

Stueplante gødningspinde
Stueplante gødningspinde

Gør det nemt for dig selv ved at give dine stueplanter ...