Få 6 gode råd mod fluer – ECOstyle

Få 6 gode råd mod fluer

  • , skrevet af Mona Fischer Madsen
Få 6 gode råd mod fluer

Det kan være helt uudholdeligt, når hjemmet vrimler med fluer. Om det så er på væggen eller på dig og din mad, så sætter de sig overalt og spreder deres efterladenskaber.


Slip af med irriterende fluer

De fleste hader fluer. De sætter sig på os, laver en irriterende summende lyd og har du mange fluer i huset, kan du endda finde flueklatter over det hele. Særligt fluer i køkkenet er en plage, hvor de flyver omkring i maden og kan forårsage sygdomme. Fluer kan bære rundt på mange forskellige farlige vira og bakterier, fordi de ofte opholder sig i affald, ekskrementer og ådsler. De kan derfor sprede sygdomme til både din familie og jeres kæledyr.

Her får du 6 gode råd til, hvordan du bliver fri for fluerne, så du og din familie kan være i fred for dem.

Se her, hvad du kan gøre mod fluer

Vi inspirerer og rådgiver dig, så du kan nyde havelivet på din altan. Få 6 gode råd til indretning af din altan her.

Hvilke fluer har du problemer med?

Hvilke fluer har du problemer med?

Har du problemer med fluer, er det vigtigt, du finder ud af hvilken type flue, du har med at gøre. Så kan du nemlig sætte ind dér, hvor det virkelig gør en forskel.

  • Bananflue: Bananfluer tiltrækkes af søde og surlige sager, som frugt, eddike, øl, vin og juice. De bliver derfor også kaldt både frugtfluer og eddikefluer. Bananfluer holder oftest til i køkkenet. Se mere om bananfluer.
  • Flue / spyflue: Stuefluen er ganske almindelig og sammen med spyfluen er det ofte den, man finder i hjemmet. De er svære at blive helt fri for, da de kommer ind i hjemmet, når man lufter ud om sommeren. Se mere om fluer.
  • Sørgemyg: Sørgemyg er egentligt ikke fluer, men myg. De beskrives dog ofte som "fluer i planter" og vi har derfor valgt at tage den med i denne artikel. Sørgemyg holder meget gerne til i dine planter og er ofte et tegn på, at dine planter (måske) har stået lidt for fugtigt. Se mere om sørgemyg.

Se hvordan du skaber hygge på altanen

klar til mere inspiration?

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account