Har du problemer med fluer?

Få 6 gode råd mod fluer

6 gode råd mod fluer
Det kan være helt uudholdeligt, når hjemmet vrimler med fluer. Om det så er på væggen eller på dig og din mad, så sætter de sig overalt og spreder deres efterladenskaber.

Slip af med irriterende fluer

De fleste hader fluer. De sætter sig på os, laver en irriterende summende lyd og har du mange fluer i huset, kan du endda finde flueklatter over det hele.

Særligt fluer i køkkenet er en plage, hvor de flyver omkring i maden og kan forårsage sygdomme. Fluer kan bære rundt på mange forskellige farlige vira og bakterier, fordi de ofte opholder sig i affald, ekskrementer og ådsler. De kan derfor sprede sygdomme til både din familie og jeres kæledyr.

Her får du 6 gode råd til, hvordan du bliver fri for fluerne, så du og din familie kan være i fred for dem.

Se her, hvad du kan gøre mod fluer

tiltræk fluers naturlige fjender

Tiltræk fluens naturlige fjender

Har du problemer med fluer på terrassen, kan du bekæmpe dem ved at alliere dig med dens naturlige fjender, som fx fugle. Fuglene lever nemlig af insekter, bl.a. fluer. Du kan tiltrække fuglene på flere forskellige måder, fx ved at sætte fuglekasser op.

Få flere fugle i haven

undgå fluer ved at gøre grundigt rent

Hold køkkenet rent

Fjern tomme glas og flasker og tag opvasken med det samme. Spilder du fødevarer, så tør op med det samme og vær grundig, da madresterne kan tiltrække fluer. Opbevar madvarer i køleskabet og smid skraldespanden ud jævnligt. Sørg for at binde affaldsposer godt til og stil din skraldespand i skyggen. Husk også at smide sure karklude til vask, da de især tiltrækker bananfluer.

insektnet mod fluer

Sæt et insektnet op

Er du plaget af mange fluer i huset, kan en løsning være at sætte et finmasket insektnet op for vinduer og døre. Så kan fluerne ikke komme indenfor og de vil derfor blive udenfor.

bananfluefælde fluefælde

Brug en fluefælde

Placér fælderne der, hvor du har problemer med fluer. Du kan finde en fluefælde, der passer lige præcis til dit behov, uanset om du har problemer med fluer i planter, på terrassen eller bananfluer i køkkenet.

Se vores 100 % giftfrie fluefælder

sørgemyg fluer i planter

Har du problemer med små fluer i dine planter?

De små fluer er højst sandsynligt sørgemyg. Du kan blive fri for de irriterende sørgemyg ved at undgå overvanding og bruge nematoder mod larverne af sørgemyggen. Nematoder er 100 % naturlige og kan bruges til biologisk bekæmpelse.

Nematoder mod sørgemyg

fluespray mod fluer

Bekæmp med FlueFri Spray

Har du problemer med fluer eller andre flyvende og krybende kravl, kan du også vælge af bruge et insektmiddel, fx FlueFri spray. Sprøjt nøjsomt FlueFri spray direkte på fluerne og dens æg, når du får øje på dem. Sørg for at dække både fluer og æg grundigt.

FlueFri Spray

Hvilke fluer har du problemer med?

hvilken flue er det

Har du problemer med fluer, er det vigtigt, du finder ud af hvilken type flue, du har med at gøre. Så kan du nemlig sætte ind dér, hvor det virkelig gør en forskel.

Bananflue: Bananfluer tiltrækkes af søde og surlige sager, som frugt, eddike, øl, vin og juice. De bliver derfor også kaldt både frugtfluer og eddikefluer. Bananfluer holder oftest til i køkkenet.

Flue / spyflue: Stuefluen er ganske almindelig og sammen med spyfluen er det ofte den, man finder i hjemmet. De er svære at blive helt fri for, da de kommer ind i hjemmet, når man lufter ud om sommeren.

Sørgemyg: Sørgemyg er egentligt ikke fluer, men myg. De beskrives dog ofte som "fluer i planter" og vi har derfor valgt at tage den med i denne artikel. Sørgemyg holder meget gerne til i dine planter og er ofte et tegn på, at dine planter (måske) har stået lidt for fugtigt.