Sådan skaber du et smukt blomsterbed

Få 6 gode råd til dine blomster

Tips til blomster pasning
Drømmer du om en have fuld af blomster, men ved du ikke helt, hvor du skal starte? Vi giver dig vores bedste råd, så du kan blive klædt godt på til at komme i gang med anlægningen af dit blomsterbed.

Dyrk din blomsterglæde

Blomster skaber liv og glæde - uanset om det er i store blomsterbed i haven eller i krukker på terrassen. Drømmer du om flere blomster, så klæder vi dig godt på med vores bedste tips og tricks, så du kan gøre havedrøm til drømmehave.

Vi har samlet 6 gode råd til dine blomster, så du kan komme godt i gang med sæsonen.

Se her, hvad du skal være opmærksom på i blomsterbedet

blomstergødning gødning til blomster

Husk at gøde dine blomster

Hvis du gerne vil have sunde og stærke planter med endnu flere blomster, skal du huske at gøde. Når du gøder dine planter, får de nemlig næring til at producere endnu flere flotte blomster.

Brug 100% naturlig blomstergødning

Hold øje med bladlus i blomster

Hold øje med skadedyr

Husk at tjekke dine blomster for skadedyr og gør det gerne jævnligt. Så kan du nå at reagere hurtigt og undgå misdannelser eller dårlig plantevækst. Er dine blomster angrebet af fx bladlus, kan du bruge InsektFri Insektmiddel, som er baseret på naturlige aktivstoffer.

Se vores midler mod bladlus

ukrudt i blomsterbedet

Fjern ukrudt løbende

Ukrudt tager næringen fra dine planter og det er derfor en god idé at fjerne det. Fjern det løbende gennem sæsonen med fx UkrudtsFri, som er baseret på naturlige aktivstoffer, og gør det gerne, mens det stadig er småt. Når ukrudtsplanterne stadig er små, er det både nemmere for dig at fjerne og det når samtidig ikke at udkonkurrere dine blomster.

Sådan bliver du fri for ukrudt

fjern visne blomster og forlæng blomstringen

Knib visne blomster af og forlæng blomstringen

Hvis du ønsker flere blomster på dine planter eller at forlænge blomstersæsonen generelt, er et godt tip at fjerne de visne blomster og blade løbende. Når du fjerner de visne dele, undgår du nemlig, at dine planter bruger unødig energi på dem. I stedet kan de bruge krafterne på at vokse og sætte nye smukke blomster.

vand blomster grundigt

Vand blomsterbedet grundigt i tørre perioder

Hvis du vil have dit blomsterbed til at trives, er det vigtigt, du er opmærksom på vandingen. Undgå at vande midt på dagen, hvor solen står højt på himlen og temperaturerne er ekstra høje - ellers risikerer du, at store dele af vandet fordamper. Vand derfor morgen eller aften, så både du og dine planter får mest muligt ud af vandet.

hold dræbersnegle ude af blomsterbedet

Hold sneglene ude af blomsterbedet

Dræbersnegle er blomsterbedets største fjende. De elsker dine smukke blomster og kan i løbet af ganske kort tid ødelægge hele blomsterbedet. En dræbersnegl kan lægge op til 400 æg på en sæson, og det er derfor en god idé at gå i gang med bekæmpelsen i så god tid som muligt. Brug fx Ferramol sneglemiddel til at beskytte dine blomsterbed eller følg vores store snegleguide.

Snegleguide: 6 gode råd mod dræbersnegle

Det skal du vide, inden du anlægger et blomsterbed

Placeringen spiller en vigtig rolle, når du skal anlægge et nyt blomsterbed og det er derfor vigtigt at tænke over, hvis du drømmer om at dyrke specifikke sorter.

Fx er det ikke alle blomster, der trives lige godt i direkte sol og derfor foretrækker en mere skyggefuld placering. Nogle blomster foretrækker at stå i læ, mens andre er mere hårdføre. Desuden kan jordforholdene i din have også være afgørende for hvilke blomster, der vil trives.

Vi anbefaler derfor, at du bruger lidt tid på at undersøge bedets placering inden anlægning. Så ved du nemlig bedre, hvad du skal gå efter eller hvilke spørgsmål, du skal stille, når du er ude og handle blomster.

Læs mere her: Det skal du vide, inden du anlægger et blomsterbed.

Hvilket udtryk skal dit blomsterbed have?

Drømmer du om et stringent blomsterbed med et minimalistisk udtryk og skarpe kanter? Eller drømmer du nærmere om et vildt blomsterbed med organiske former, der summer af liv?

Når du har besluttet dig, kan du gå i gang med at udvælge de helt rigtige blomster til dit bed. Leg gerne med blomsternes højde, deres farver og vælg sorter med forskellige blomstringstider, så du altid har noget kønt at kigge på.

Synes du, det er svært at farvekoordinere? Tag udgangspunkt i 2-3 forskellige farver, fx farvekombinationerne hvid/rosa/lilla, hvid/rosa/rød eller hvid/gul/orange og hold dig til dem.

Tip: Vælg blomster med forskellige blomstringstider. Vil du gerne have så lang en sæson i haven som muligt? Så gælder det om at vælge planter, der blomstrer på forskellige tider af året. Lav en plan for din have, så du har flotte og farverige blomster året rundt.

Læs mere her: Skab en blomsterhave - året rundt.