Få 6 gode råd til roser – ECOstyle

Få 6 gode råd til dine roser

  • , skrevet af Mona Fischer Madsen
Få 6 gode råd til dit rosenbed

Roser er smukke blomster, der skaber liv og glæde i haven med deres flotte farver, forskellige udtryk og fantastiske dufte. Har du roser i haven og vil du gerne give dem de bedste forhold? Så har vi samlet vores bedste tips til dig her.


Kom godt i gang med dit rosenbed

At have roser kræver både tålmodighed og omsorg. Roser er nemlig krævende planter og skal bruge godt med vand, gødning og beskæring for at trives optimalt. Det er heller ikke lige meget, hvor du placerer dine roser.
Få 6 gode råd til smukke roser

Vi inspirerer og rådgiver dig, så du kan få et rosenbed med masser af smukke farverige og måske duftfulde roser. Se vores 6 bedste råd mod roser her.

Hvor skal jeg placere mit rosenbed?

Har du roser i haven og vil du gerne give dem de bedste forhold? Inden du går i gang med at placere dit rosenbed skal du være opmærksom på:

Solrig placering: Roser skal have sol, men ikke nødvendigvis fuld sol. Dog skal de helst have sol i halvdelen af døgnets lyse timer. Hvis ikke roser får tilstrækkeligt med sol, vil de nemlig ikke trives.

Undgå dryp: Hvis dit bed fx er placeret under et stort træ, kan regndråber fra træet dryppe ned over dine roser og øge risikoen for meldug og svampesygdomme. Roser trives ikke fugtige, men skal gerne stå et sted, hvor der er en let brise for at kunne tørre.

Undgå træk: Selvom roserne foretrækker en placering med let brise, må de ikke stå i træk. Det kan nemlig øge risikoen for gule blade og indtørrede blomsterhoveder.

Få 6 gode råd til dine roser

Hvordan beskærer jeg roser?

Vent først og fremmest med at beskære dine roser, til faren for frost er ovre. Som hovedregel gælder det derefter:

Ønsker du store og fyldige roser? Så skal du give dine roser en hård beskæring og klippe alle grene ned i 10-20 cm højde.

Ønsker du flere mindre roser? Så skal du give dine roser en let beskæring og nøjes med at fjerne visne og svage grene.

Husk altid at beskære lige over en knop.

klar til mere inspiration?

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account