Giv dine grøntsager gødning: Derfor er det en god idé – ECOstyle

Giv dine grøntsager gødning: Derfor er det en god idé

  • , skrevet af Nikki Lund
Giv dine grøntsager gødning: Derfor er det en god idé

Vil du gerne have lækre og smagfulde grøntsager og frugter? Så er det en god idé at bruge organisk gødning i køkkenhave og drivhus, så dine planter har den næring, de har brug for.


Hvorfor skal man gøde sine grøntsager og frugter

Det er en god idé at gøde dine køkkenhave, højbed og drivhus med grøntsager og frugter, da planterne skal bruge meget energi på at danne frugter. Ligesom os mennesker har planter nemlig brug for næring for at trives, og særligt grøntsager og frugter kræver en del næring for at blive lækre og smagfulde.

Det er dog ikke lige meget, hvilken type af organisk gødning du vælger. En gødning er nemlig sammensat ud fra indholdet af N, P og K. Vil du fx have endnu større og mere smagfulde chilifrugter på din chiliplante, får du det bedste resultat ved at vælge en organisk chiligødning med netop den sammensætning af N, P og K, som chili har behov for.

Læs videre og se vores udvalg af organiske gødninger til grøntsager og frugter.

Flydende gødning til køkkenhaven

Flydende drivhusgødning

Det er en sand fornøjelse at dyrke sine egne frugter og grøntsager: foruden at det er hyggeligt at følge processen fra de små spirer til fuldt udviklede tomater og agurker, så smager hjemmedyrket frugt og grønt også bare bedre end supermarkedets. Giv dine planter flydende drivhusgødning fra ECOstyle og oplev, hvordan de får ekstra næring til at gro og danne endnu flere og mere smagfulde frugter og grøntsager.

Den flydende drivhusgødning er en 100% organisk og naturlig gødning, som er velegnet til grøntsager og frugter i køkkenhave, drivhus, højbed, krukker, kapillærkasser og selvvandingspotter.

Flydende chiligødning

Flydende chiligødning

Chiliplanter er nemme at dyrke, de kræver blot masser af sol, vand og næring. Når du giver dine chiliplanter flydende chiligødning fra ECOstyle får dine chiliplanter den næring, de har behov for til at gro og danne endnu flere og mere smagfulde chilifrugter, som du kan nyde godt af i din madlavning.

Den flydende chiligødning er en 100% organisk og naturlig gødning, som er velegnet til chiliplanter inde og ude i fx drivhus, krukker, kapillærkasser og selvvandingspotter.

Flydende citrus- og olivengødning

Flydende citrus- og olivengødning

Det er lækkert at kunne dyrke sine egne citrusfrugter. De kræver dog nøjsom pleje og godt med næring, så de kan danne deres lækre frugter. Ønsker du at få endnu flottere træer med større og mere smagfulde frugter, kan du bruge flydende citrus- og olivengødning fra ECOstyle. Når du giver dit citrustræ eller oliventræ flydende citrus- og olivengødning fra ECOstyle, får det ekstra næring til at gro og danne endnu flere lækre frugter til stor glæde for dig og din familie.  

Den flydende citrus- og olivengødning er en 100% organisk og naturlig gødning, som er velegnet til alle citrusarter, herunder lemon, citron, appelsin mm., samt middelhavsplanter og oliventræer.

Granuleret universalgødning

Granuleret universalgødning

Ønsker du at få det meste ud af din køkkenhave og høste endnu flere og mere smagfulde frugter og grøntsager? Så kan du give dine planter granuleret universalgødning. Når du spreder den granulerede universalgødning fra ECOstyle i køkkenhaven, får dine planter ekstra næring til at gro og danne endnu flere og mere smagfulde frugter og grøntsager.

Den granulerede universalgødning er en 100% organisk og naturlig gødning, som er velegnet til grøntsager og frugter i fx køkkenhave, højbed og krukker.

Flydende universalgødning

Flydende universalgødning

Det er en skøn følelse og yderst tilfredsstillende at høste sine egne hjemmedyrkede grøntsager til dagens måltider. Udover at du har helt friske grøntsager i haven, så smager hjemmedyrkede grøntsager også bare af mere. Ønsker du at få endnu flere lækre grøntsager ud af dine planter? Så skal du huske at give dem gødning. Når du giver dine planter den flydende universalgødning fra ECOstyle, får de ekstra næring til at gro og danne endnu flere og mere smagfulde frugter og grøntsager.

Den flydende universalgødning er en 100% organisk og naturlig gødning, som er velegnet til grøntsager og frugter i køkkenhave, drivhus, højbed, krukker, kapillærkasser og selvvandingspotter.

Gødningspinde til krydderurter

Gødningspinde til krydderurter

Er du typen, der glemmer at gøde dine krydderurter? Så er gødningspinde til krydderurter fra ECOstyle løsningen: gødningspindene består af organisk gødning, som er 100% naturlig gødning og virker i op til 3 måneder.

Du stikker blot gødningspindene i jorden og vander dine krydderurter, som du plejer. Så behøver du ikke at tænke over gødningen de næste par måneder.

Flydende krydderurtegødning

Flydende krydderurtegødning

Det er lækkert at dyrke sine egne krydderurter til madlavningen. Krydderurter er desuden nemme at passe, men vidste du, at du kan få endnu større glæde af dem, hvis du giver dem organisk krydderurtegødning? Når du giver dem flydende krydderurtegødning fra ECOstyle, får de nemlig ekstra næring til at gro og danne endnu større og mere smagfulde krydderurter.

Den flydende krydderurtegødning er en 100% organisk og naturlig gødning, som er velegnet til alle krydderurter inde og ude i fx krukker, højbede og drivhus.

Hvad er organisk gødning?

De to mest udbredte typer af gødning er organisk gødning og mineralsk gødning (også kaldet kunstgødning, som er kemisk fremstillet). Vælger du en ECOstyle gødning, får du altid en organisk gødning. Begge typer af gødning tilfører næringsstoffer til jorden, som planterne kan optage, men derudover har den mineralske og organiske gødning ikke ret meget mere til fælles.  

Organisk gødning er 100% naturlig gødning

Organisk gødning fra ECOstyle indeholder 100% naturligt materiale og er helt fri for genmodificeret materiale og tungmetaller. Den kan anvendes i både den traditionelle have og i den økologiske have. Så selvom du har en økologisk køkkenhave eller drivhus fyldt med hjemmedyrkede grøntsager og frugter, behøver du altså ikke at gå på kompromis med at give dine planter gødning.

Organisk gødning virker lidt langsommere end mineralsk gødning, fordi det følger naturens tempo. Den organiske gødning tilfører langsomt næringsstoffer til jorden og planten optager den næring, som den har behov for, hverken mere eller mindre. Planten risikerer dermed ikke at få rødderne svidt, fordi processen foregår i den enkelte plantes eget tempo. Det giver en sund og robust plante, som kan vækste og gøre din køkkenhave endnu flottere:

  • flotte grønne blade
  • flere større og mere smagfulde frugter, grøntsager og bær
  • mere modstandsdygtig
Mineralsk gødning er en kunstgødning  En mineralsk gødning er det samme som en kunstgødning. Modsat en organisk gødning, frigøres alle næringsstoffer på én gang og planten kan nemt komme til at "overspise", så den bliver lang, svagelig og ranglet. Planterne risikerer samtidig at få svidt rødderne, så de visner og dør.

Klar til mere inspiration?

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account