Få 6 gode råd mod mos i græsplænen – ECOstyle

Få 6 gode råd mod mos i græsplænen

  • , skrevet af Mona Fischer Madsen
Problemer med mos i græsplænen? Få 6 gode råd mod mos i plænen
Er din græsplæne en mosplæne? Så er du langt fra alene, for mos elsker græsplæner og især dem, hvor der er skygge og fugtigt. Følg med her og se hvordan du bliver fri for mos i din græsplæne og hvad du kan gøre mod mos i plænen fremover.

Hvad er mos?

Mos er en stedsegrøn plante, som ikke har rødder. Typisk ses mos i græsplæne, men det kan vokse stort set overalt. Faktisk, så er mos en nyttig plante, som beskytter jorden mod erosion og bidrager til vores økosystem ved at være levestede for blandt andet svampe og insekter. 

Mos er både nyttigt og smukt. Alligevel er mos som oftest uønsket i græsplænen, fordi det gør det svært for græsset at gro. Mosset lægger sig som en dyne over græsset og kvæler det ved at hindre græssets rødder adgang til vand, luft og næring.
Få 6 gode råd mod mos i græsplænen

Vi inspirerer og rådgiver dig, så du kan få en flot grøn græsplæne uden mos. Se hvordan du gør her.

derfor er der mos i din græsplæne

Mos skyldes ofte en kombination af flere faktorer. De mest almindelige er, at jorden mangler ilt og er for tæt eller våd. Men meget mos i plænen kan også skyldes, at der er meget skygge i hele eller dele af haven - og det stortrives mos i.

Er der meget mos, så kan det også være, at pH-værdien i jorden er for lav til at græsset kan få glæde af næringsstofferne, at der mangler næringsstoffer i jorden eller at græsset klippes for kort.

klar til mere inspiration?

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account