Få 6 gode råd til mod muldvarpe – ECOstyle

Få 6 gode råd mod muldvarpe

  • , skrevet af Mona Fischer Madsen
Få 6 gode råd til mod muldvarpe

Det er et trist syn, når græsplænen er fuld af muldvarpeskud. Har du problemer med muldvarpe i din have? Vi inspirerer og rådgiver dig, så du kan blive fri for dem.


Derfor har du muldvarpe i haven

Muldvarpe kan virkelig ødelægge en græsplæne. Og du er næppe i tvivl, hvis der er flyttet en muldvarp ind i din græsplæne: Muldvarpeskuddene popper op her og der og allevegne.

Muldvarpen elsker en god muldjord. Her er der føde til den og den kan grave sine lange underjordiske gange. Det er her, den bor - lige i din græsplæne. Den kan grave ned til 1 meter i dybden og op til 200 meter lange gange. Det overskydende jord skubber den op og det er derfor, du ser de mange muldvarpeskud.

Få 6 gode råd mod muldvarpe

Vi inspirerer og rådgiver dig, så du kan blive fri for muldvarpe i din græsplæne. Se vores 6 bedste råd mod muldvarpe her.

Vidste du, at muldvarpe lever alene?

Muldvarpe er ikke flokdyr og vil helst leve alene i dens lange mørke gange. Den er lidt af en enspænder og bruger tricks for at holde andre muldvarpe væk. Faktisk, så tisser muldvarpen i gangene for at holde andre muldvarpe væk fra dens område.

Find muldvarpens gange

En muldvarp er en flittig graver. Faktisk, så kan den grave op til 200 meter lange underjordiske gange. Men ved du, hvor dens gange er? Muldvarpeskuddene giver dig en indikation, men der er en bedre måde, hvor du kan blive endnu mere sikker på, hvor den er på vej hen. 

Med en løbegangsfinder kan du nemt finde muldvarpens eksisterende gange. Sæt et muldvarpeflag hver gang du kan mærke, at du rammer ned i gangen med løbegangsfinderen. Så er det ret nemt at se, hvor gangene er og hvor den vil grave videre. Lægger du en duftpose eller sætter en fælde op i den gang, hvor den tydeligvis er aktiv, er der større chance for, at de flytter eller bliver fanget. 

klar til mere inspiration?

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account