Bare pletter i græsplænen?

Se hvorfor og hvordan du bliver fri for dem

Bare pletter i græsplænen
Bare pletter i græsplænen er virkelig irriterende. Men det kan du gøre noget ved. Vi inspirerer og rådgiver dig, så du får svar på, hvorfor der er bare pletter i din græsplæne og hvad du kan gøre ved det.

Bare pletter i græsplænen

Du kender det sikkert godt: Den ellers flotte grønne og tætte græsplæne får gule pletter hist og her. Nogle steder kan det være så slemt, at græsset helt går ud og der ikke længere gror græs. Og for at gøre det endnu mere uforståeligt, hvorfor de bare pletter kommer, så kan der være bare pletter både midt på plænen og ude i siderne. 

Hvorfor kommer de bare pletter?

Er du irriteret over de bare pletter på græsplænen og undrer du dig over, hvordan de kommer? Her får du de mest almindelige årsager: 

  • Intensiv brug, såsom boldspil og børn der løber på det, kan slide på græsset og gøre det svært for græsset hurtigt at genetablere sig igen.
  • Genstande, som bliver efterladt på græsset og gør det svært for græsset at få luft, vand og lys. 
  • Kæledyr, der tisser eller efterlader større efterladenskaber på græsset. 
  • Sne, frost eller store mængder af nedfaldne blade.
  • Jorden er udpint og græsset får ikke den næring, som det har behov for.
  • Skadedyr og sygdomme, som fx larver af gåsebiller eller svampe.
  • At du slår græsset for kort til at det kan gro. 
  • At du vertikalskærer græsplænen for ofte og derved er for hård ved græsset.

Er der næringsstoffer i jorden til græsset?

Gi' din plæne gødning regelmæssigt, så der altid er næring til græsset.

Sådan bliver du fri for bare pletter i plænen

efterså bare pletter med græsfrø

Har du mange områder i græsplænen med bare pletter? Så er eftersåning med ECOstyle græsfrø en god løsning. Blandingen er velegnet til alle typer af græsplæner, også til prydplæner samt plæner med skygge og leg. Den spirer hurtigt og giver dig en flot grøn, tæt og slidstærk græsplæne. 

Når du har eftersået, anbefaler vi dig at tilføre jorden kalk og gødning. Så er du sikker på, at jorden har de næringsstoffer, som græsset har behov for - og at græsset har mulighed for at optage alle de gode næringsstoffer fra jorden.

Se her, hvordan du undgår bare pletter i plænen 

Inden du eftersår, skal du naturligvis finde årsagen til pletterne, så de ikke kommer igen.

Slid fra børn og kæledyr kan undgås ved at være opmærksom på at benytte nye områder af græsplænen frem for det samme sted hver gang. Genstande på plænen bør fjernes, så græsset kan få ilt, vand og luft til at gro. Sne, frost eller blade i store mængder bør fjernes.

 

Er jorden udpint, bør du teste pH-værdien i jorden med en pH-jordbundstest og tilføre AQUA-Kalk, hvis det viser sig, at jorden er for sur. Tilfør plænegødning, så du er sikker på, at græsset får adgang til de næringsstoffer, som det har behov for.

Oplever du, at de bare pletter er dødt græs, som kan tages af i store flager? At græsset ligger som et dødt tæppe henover jorden? Så er det måske larver af gåsebiller, som er på besøg og dem kan du bekæmpe biologisk med nematoder

Forkæl din græsplæne med ECOstyle