Derfor er det en god idé at give blomster gødning | ECOstyle

Derfor er det en god idé at give dine blomster gødning

  • , skrevet af Nikki Lund
Derfor er det en god idé at give dine blomster gødning

Drømmer du om flere smukke blomster i haven? Velduftende og med skønne farver? Giv dine blomster gødning og oplev, hvordan de trives og blomstrer i endnu længere tid, når de får den næring, de har brug for.


Hvorfor skal man gøde sine blomster?

Du tænker måske ikke over det, men ligesom os mennesker, har planter brug for næring for at trives. Derfor er det generelt også en god idé at gøde sine blomsterbed, hvis man gerne vil have store og flotte blomster, som bedre kan modstå angreb fra fx skadedyr.

Det er dog ikke lige meget, hvilken type af organisk gødning du vælger. En gødning er nemlig sammensat ud fra indholdet af N, P og K. Har du fx et rosenbed i haven, får du det bedste resultat ved at vælge en organisk rosengødning, mens rhododendron foretrækker den organiske rhododendron- og hortensiagødning, der indeholder netop den sammensætning af N, P og K, som surbundsplanter har brug for.

Læs mere og se vores store udvalg af organiske gødninger til krukker.

Flydende blomstergødning til dine blomsterbed

Flydende blomstergødning

Det er en fornøjelse at se blomsterne springe ud i haven en efter en og se, hvordan blomsterbedene ændrer sig hen over sæsonen. Hvis du spørger os, kan man ikke få for mange blomster i haven. Har du det ligesom os, kan du give dine blomster flydende blomstergødning fra ECOstyle. Så vil du opleve at få endnu flere smukke og mere duftfyldte blomster.

Den flydende blomstergødning er en 100% organisk og naturlig gødning, som er velegnet til blomster inde og ude i fx blomsterbede, potter, krukker, altankasser, højbede, kapillærkasser og selvvandingspotter. Gødningspinde til blomster

Gødningspinde til blomster

Har du tendens til at glemme at gøde dine blomster? Du er ikke ene om det, men heldigvis findes der en løsning til os, der glemmer gødningen: nemlig de smarte gødningspinde fra ECOstyle. Gødningspindene består af organisk gødning, som er 100% naturlig gødning og virker i op til 3 måneder.

Du stikker blot gødningspindene i jorden og vander dine blomster, som du plejer. Så behøver du ikke at tænke over gødningen de næste par måneder.

Gødning til rhododendron

Granuleret rhododendron- og hortensiagødning

Rhododendron er en skøn plante at dyrke i haven. Den er frodig og blomstrer med store, smukke blomsterklaser i forsommeren. Ønsker du at din rhododendron skal stå smukt og blomstre endnu længere tid, kan du bruge granuleret rhododendron- og hortensiagødning fra ECOstyle. Når du giver dine rhododendron organisk rhododendron- og hortensiagødning, får de ekstra næring til at gro og danne endnu flere smukke blomster, som du kan glæde dig over.

Den granulerede rhododendron- og hortensiagødning er en 100% organisk og naturlig gødning, som er velegnet i surbundsbede og -krukker til rhododendron, hortensia, azalea m.m.

Granuleret rosengødningGranuleret rosengødning

Det er dejligt med roser i haven: de findes i mange smukke farver og varianter med skønne dufte, og så har de en lang blomstringstid, hvis du giver dem lidt kærlighed. Dine roser kræver en masse vand og næring, hvis de virkelig skal trives. Giv dine roser granuleret rosengødning fra ECOstyle. Så får de ekstra næring til at gro og danne endnu flere smukke blomster. De bliver desuden også mere modstandsdygtige overfor plantesygdomme.

Den granulerede rosengødning er en 100% organisk og naturlig gødning, som er velegnet til alle roser. 

Flydende universalgødning til blomster

Flydende universalgødning

Har du mange forskellige slags blomster i haven og skal det bare være så nemt som muligt? Så kan du med fordel bruge den flydende universalgødning fra ECOstyle. Så får dine blomster ekstra næring til at gro og blive sunde og stærke.

Den flydende universalgødning er en 100% organisk og naturlig gødning, som er velegnet til grøntsager og frugter, samt blomster i højbed, krukker, kapillærkasser og selvvandingspotter.

Granuleret universalgødning til blomsterbed

Granuleret universalgødning

Foretrækker du at bruge en granuleret gødning til dine blomsterbed? Så kan du med fordel vælge granuleret universalgødning fra ECOstyle. Når du spreder den granulerede universalgødning i havens bede, får dine planter ekstra næring til at gro og danne endnu flere smukke blomster og grøntsager.

Den granulerede universalgødning er en 100% organisk og naturlig gødning, som er velegnet til grøntsager og frugter, samt blomster i fx højbed og krukker. Egner sig dog ikke til kapillærkasser og selvvandingspotter. 

Hvad er organisk gødning?

De to mest udbredte typer af gødning er organisk gødning og mineralsk gødning (også kaldet kunstgødning, som er kemisk fremstillet). En ECOstyle gødning er altid organisk. Begge typer af gødning tilfører næringsstoffer til jorden, som planterne kan optage, men derudover har den mineralske og organiske gødning ikke ret meget mere til fælles.

Organisk gødning er 100% naturlig gødning

Organisk gødning fra ECOstyle indeholder 100% naturligt materiale og er helt fri for genmodificeret materiale og tungmetaller. Den kan anvendes i både den traditionelle have og i den økologiske have. Så selvom du gerne vil have økologiske bed i din have, behøver du altså ikke at gå på kompromis med at give dine planter gødning.

Organisk gødning virker lidt langsommere end mineralsk gødning, fordi det følger naturens tempo. Den organiske gødning tilfører langsomt næringsstoffer til jorden og planten optager den næring, som den har behov for, hverken mere eller mindre. Planten risikerer dermed ikke at få rødderne svidt, fordi processen foregår i den enkelte plantes eget tempo. Det giver en sund og robust plante, som kan vækste og gøre din terrasse endnu flottere:

  • flotte grønne blade
  • flere og mere velduftende blomster
  • mere modstandsdygtig

Mineralsk gødning er en kunstgødning

En mineralsk gødning er det samme som en kunstgødning. Modsat en organisk gødning, frigøres alle næringsstoffer på én gang og planten kan nemt komme til at "overspise", så den bliver lang, svagelig og ranglet. Planterne risikerer samtidig at få svidt rødderne, så de visner og dør.

Klar til mere inspiration?

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account