Problemer med muldvarpe i græsplænen?

Få 6 gode råd mod muldvarpe

Muldvarpeskud med muldvarp
Det er et trist syn, når græsplænen er fuld af muldvarpeskud. Har du problemer med muldvarpe i din have? Vi inspirerer og rådgiver dig, så du kan blive fri for dem.

Derfor har du muldvarpe i haven

Muldvarpe kan virkelig ødelægge en græsplæne. Og du er næppe i tvivl, hvis der er flyttet en muldvarp ind i din græsplæne: Muldvarpeskuddene popper op her og der og allevegne.

Muldvarpen elsker en god muldjord. Her er der føde til den og den kan grave sine lange underjordiske gange. Det er her, den bor - lige i din græsplæne. Den kan grave ned til 1 meter i dybden og op til 200 meter lange gange. Det overskydende jord skubber den op og det er derfor, du ser de mange muldvarpeskud. 

6 gode råd mod muldvarpe

Vil du være fri for muldvarpe i din græsplæne? Vi har samlet vores 6 bedste råd mod muldvarpe, så du kan blive fri for dem.
Muldvarpeskud i græsplænen

Gå i gang med det samme

Dukker det første muldvarpeskud op i din græsplæne, gælder det om at gå i gang med bekæmpelsen med det samme.Træd muldvarpeskudene ned, så du ødelægger dens nye gange. Forhåbentlig, flytter den, inden den får gravet for meget i din plæne. Går du i gang tidligt, bliver skaden også mindre og du kan få bugt med muldvarpen, inden den når at få unger.

Ultralydsskræmmer mod muldvarpe

Skræm muldvarpen væk

Med MuldvarpeFri ultralydsskræmmer kan du skræmme muldvarpen væk med vibrationer, som spreder sig i jorden. Det kan muldvarpen ikke lide og bliver så irriteret, at den vælger at flytte et andet sted hen og du er fri for den i din have.

Se mere om ultralydsskræmmer mod muldvarpe

Muldvarpeskud i plænen

Skræm muldvarpe væk med duft

Muldvarpe frygter rovdyr og hvis de kan dufte, at der er rovdyr i nærheden af deres bo, så vil de ikke være der. Du kan derfor lægge en MuldvarpeFri duftpose ned i muldvarpens gang. Så flytter muldvarpen kort efter, helt af sig selv.

Se mere om duftposer mod muldvarpe

Brug en muldvarpesaks mod muldvarpe i græsplænen

Bekæmp muldvarpen med sakse

En af de mest populære metoder at blive fri for muldvarpe, er at bekæmpe dem med muldvarpesakse. Vælg en saks, som passer til dig og din have: en klassisk muldvarpesaks, en pro muldvarpesaks eller en elite muldvarpesaks. Alle sakse er naturligvis 100% giftfrie.

Se mere om muldvarpesakse

Muldvarpeskud i græsplænen

Gå sammen med naboen

Har du mange muldvarpeskud i haven og lader det til at være et vedvarende problem - uanset hvor meget du gør?Så kan det være en god idé at gå sammen med din nabo om bekæmpelsen. Muldvarpene kommer jo et sted fra og hvis det kun er dig, der bekæmper dem, kan det blive en kamp uden ende.

Muldvarpeskud i plænen

Lad den grave færdig

Muldvarpeskud i græsplænen er ikke et kønt syn, men alternativt kan du lade den grave færdig. Når muldvarpen er færdig med sit gangsystem og ungerne er flyttet hjemmefra, går der længere mellem, at den graver nyt. Mængden af muldvarpeskud vil derfor falde.

Vidste du, at muldvarpe lever alene?

Den tisser i gangene for at holde andre muldvarpe væk fra dens område...

Find muldvarpens gange

Find nemt muldvarpens gange med flag

En muldvarp er en flittig graver. Faktisk, så kan den grave op til 200 meter lange underjordiske gange. Men ved du, hvor dens gange er? Muldvarpeskuddene giver dig en indikation, men der er en bedre måde, hvor du kan blive endnu mere sikker på, hvor den er på vej hen. 

Med en løbegangsfinder kan du nemt finde muldvarpens eksisterende gange. Sæt et muldvarpeflag hver gang du kan mærke, at du rammer ned i gangen med løbegangsfinderen. Så er det ret nemt at se, hvor gangene er og hvor den vil grave videre. Lægger du en duftpose eller sætter en fælde op i den gang, hvor den tydeligvis er aktiv, er der større chance for, at de flytter eller bliver fanget.