Har du problemer med mus og rotter?

Få 6 gode råd mod mus og rotter

få 6 gode råd mod mus og rotter
Det er især om vinteren, at både mus og rotter søger tættere på vores hjem - og desværre også indenfor. Her får du vores 6 bedste råd mod mus og rotter, så du kan blive fri for dem.

Derfor søger mus og rotter ind i hjemmet

Har du problemer med mus og rotter - eller vil du gerne forebygge et mus og rotteangreb i dit hjem?

Det er særligt i månederne efter høsten og henover vinteren, at problemer med mus og rotter opstår. I den periode er det koldt for dem at være udenfor og det er svært at finde mad. Derfor søger de indenfor i varmen og går på jagt efter mad i dit varme hjem.

Men et besøg af mus og rotter er sjældent velkomment. De lugter, irriterer og larmer under gulvet og inde i væggene. Men måske værst af alt: De ødelægger huset, når de gnaver i vægge, ledninger m.m..

Vi giver dig her 6 gode råd mod mus og rotter, så du kan forebygge, fange eller bekæmpe dem.

Se her, hvad du kan gøre mod mus og rotter

ryd op på din grund og undgå mus og rotter

Ryd op på din grund

Affald og ting, som er placeret tæt ved huset giver mus og rotter gode gemmesteder. Her kan de opholde sig trygt fra fjender og bygge rede. Især gammel isolering eller madrasser er godt redemateriale. Fjern derfor altid affald fra din grund, eller opbevar ting min. 30-40 cm fra bygningen, da selv en smal passage kan skabe gode opholdssteder.

Undgå at tiltrække mus

Undgå at lokke dem til

Mus og rotter spiser stort set alt. Du skal derfor sørge for at fjerne nedfaldsæbler, hænge fuglekugler i de yderste tynde grene og lukke affaldsspande godt til. Det er desuden vigtigt at holde huset (og området omkring) rent og frit for spiseligt affald eller foder, så det ikke tiltrækker mus og rotter.

Luk huller og sprækker og forebyg mus og rotter

Luk huller og sprækker af

Har du fået mus eller rotter på besøg? Det første, du skal gøre, er at finde ud af, hvor de er kommet ind henne. Når du har fundet deres indgangsvej, samt andre indgange de også kunne benytte, er det vigtigt, at du får lukket huller og sprækker. Ellers kommer de bare igen.

Se mere om Stop Kit, ståluld, stålnet og hulrumsgitre

skræm mus og rotter væk med ultralyd

Skræm væk med ultralyd

Den bedste måde, at blive fri for mus og rotter på, er ved at sørge for, de ikke kommer ind i første omgang. Med ECOstyle Ultralydsskræmmere kan du holde dem på afstand ved at skræmme dem væk med frekvenser, de finder ubehagelige.

Skræm mus og rotter væk med ECOstyle ultralydsskræmmer

bekæmp mus og rotter med fælder

Bekæmp med fælder

Er der allerede flyttet mus og rotter ind, kan du vælge at bekæmpe dem med 100% giftfri fælder. ECOstyle har et stort sortiment; lige fra slagkraftige smækfælder, elektroniske fælder og fælder, der fanger musene levende, så de kan sættes fri et sted, hvor de gerne må være.

Se vores store udvalg af fælder

kat-mod-mus-og-rotter

Anskaf en kat

Alternativt kan du også få dig en kat til biologisk bekæmpelse. Katte er gode til at fange både mus og rotter - og så er det nemt og effektivt. Husk altid at overveje grundigt, om det er det rigtige valg, inden du anskaffer dig et kæledyr.

Hvilken fælde skal jeg vælge?

Smækfælden: Leder du efter en almindelig fælde, kan du vælge en traditionel smækfælde i træ til mus eller rotter eller du kan vælge en kraftig smækfælde i plastik til mus eller rotter.

Den sikre fælde: Er du på udkig efter en mere sikker fælde, så kæledyr, børn og andre pilfingre ikke kommer til skade, kan du vælge en smart og sikker musefælde eller en fældeboks til mus eller rotter.

Den elektriske fælde: Betyder det meget for dig, at musen dør lynhurtigt og på den mest skånsomme måde, er en elektrisk musefælde et populært valg.

Fælden, der ikke slår ihjel: Har du derimod problemer med mus - men ikke lyst til at slå dem ihjel? Multifangstfælden fanger mus levende, så du kan sætte dem fri der, hvor de gerne må være.

Hvordan bruger jeg ultralyd mod mus og rotter?

Den bedste måde at bruge ultralyd mod mus og rotter er forebyggende - altså inden de flytter ind. Har du problemer med mus og rotter i forvejen, skal der ofte mere til for at få dem til at forlade deres reder og bekæmpelse kan derfor være nødvendigt.

Husk at sætte ultralydsskræmmeren i en stikkontakt nær gulvet, hvor mus og rotter færdes. Vær opmærksom på, at ultralyd ikke kan trænge gennem massive ting som vægge, gulve, lofter, møbler eller bløde tekstiler som gardiner. Sæt den derfor i et åbent rum, hvor lydbølgerne kan sprede sig frit.

har du rotter? så har du underretningspligt

Ser du en rotte eller tegn på dem, er det lovpligtigt at anmelde det til kommunen. Rotter er nemlig smittebærere af alvorlige sygdomme.

Er det mus eller rotter?

Mus og rotter minder meget om hinanden. Det kan derfor være svært at afgøre, om det er den ene eller anden, du har fået besøg af.

Vi har derfor lavet en guide til dig nedenfor, så du nemt kan kende forskel på mus og rotter. 

Sådan kender du forskel på mus og rotter

Ekskrementer: Finder du små brun / sorte cylinderformede ekskrementer, som er ca. 6 mm tykke og 17 mm lange, så er det rotteafføring. Museekskrementer er kun 3-5 mm lange.

Fodaftryk: Er du stadig i tvivl, kan du sprede mel ud på gulvet og lave en test. Ser du aftegninger efter fodaftryk, kan du måle dem. Er fodaftrykket 2,5 cm, er det højst sandsynligt en rotte, da mus har fødder, som er halvt så lange.

Lyde: Har du fået mus på besøg, kan det være svært at vide sig sikker på lydene. Hører du derimod skrig eller hvin, så er det givetvis rotter.