Har du problemer med mus og rotter?

Få 6 gode råd mod mus og rotter

få 6 gode råd mod mus og rotter
Det er især om vinteren, at både mus og rotter søger tættere på vores hjem - og desværre også indenfor. Her får du vores 6 bedste råd mod mus og rotter, så du kan blive fri for dem.

Derfor søger mus og rotter ind i hjemmet

Har du problemer med mus og rotter - eller vil du gerne forebygge et mus og rotteangreb i dit hjem?

Det er særligt i månederne efter høsten og henover vinteren, at problemer med mus og rotter opstår. I den periode er det koldt for dem at være udenfor og det er svært at finde mad. Derfor søger de indenfor i varmen og går på jagt efter mad i dit varme hjem.

Men et besøg af mus og rotter er sjældent velkomment. De lugter, irriterer og larmer under gulvet og inde i væggene. Men måske værst af alt: De ødelægger huset, når de gnaver i vægge, ledninger m.m..

Vi giver dig her 6 gode råd mod mus og rotter, så du kan forebygge, fange eller bekæmpe dem.

Se her, hvad du kan gøre mod mus og rotter

ryd op på din grund og undgå mus og rotter

Ryd op på din grund

Affald og skrammel giver mus og rotter gode gemmesteder, hvor de kan opholde sig trygt fra fjender eller bygge en rede. Især gammel isolering eller madrasser er godt redemateriale. Fjern derfor altid affald fra din grund, eller opbevar det min. 30-40 cm fra bygningen, da selv en smal passage kan skabe gode opholdssteder.

undgå-at-lokke-mus-og-rotter-til

Undgå at lokke dem til

Mus og rotter spiser stort set alt. Sørg derfor for at fjerne nedfaldsæbler, hæng fuglekugler i de yderste tynde grene og luk affaldsspande godt til. Det er desuden vigtigt at holde huset (og området omkring) rent og fri for spiseligt affald eller foder. Det vil nemlig lokke dem til med det samme.

luk huller og sprækker og forebyg mus og rotter

Luk huller og sprækker af

Har du fået mus eller rotter på besøg? Det første, du skal gøre, er at finde ud af, hvor de er kommet ind henne. Når du har fundet deres indgangsvej, samt andre indgange de også kunne benytte, er det vigtigt, at du får lukket huller og sprækker. Ellers kommer de bare igen.

Find stop kit, ståluld, stålnet og hulrumsgitre

skræm mus og rotter væk med ultralyd

Skræm væk med ultralyd

Den bedste måde, at blive fri for mus og rotter på, er ved at sørge for, de ikke kommer ind i første omgang. Med ECOstyle Ultralydsskræmmere kan du holde dem på afstand.

Skræm mus og rotter væk med ECOstyle ultralydsskræmmer

bekæmp mus og rotter med fælder

Bekæmp med fælder

Er der allerede flyttet mus og rotter ind, kan du vælge at bekæmpe dem med 100% giftfri fælder. ECOstyle har et stort sortiment; lige fra slagkraftige smækfælder, elektroniske fælder og fælder, der fanger musene levende, så de kan sættes fri et sted, hvor de gerne må være.

Se vores store udvalg af fælder

kat-mod-mus-og-rotter

Anskaf en kat

Alternativt kan du også få dig en kat til biologisk bekæmpelse. Katte er gode til at fange både mus og rotter - og så er det nemt og effektivt. Husk altid at overveje grundigt, om det er det rigtige valg, inden du anskaffer dig et kæledyr.

Hvilken fælde skal jeg vælge?

Smækfælden: Leder du efter en almindelig fælde, kan du vælge en traditionel smækfælde i træ til mus eller rotter eller du kan vælge en kraftig smækfælde i plastik til mus eller rotter.

Den sikre fælde: Er du på udkig efter en mere sikker fælde, så kæledyr, børn og andre pilfingre ikke kommer til skade, kan du vælge en smart og sikker musefælde eller en fældeboks til mus eller rotter.

Den elektriske fælde: Betyder det meget for dig, at musen dør lynhurtigt og på den mest skånsomme måde, er en elektrisk musefælde et populært valg.

Fælden, der ikke slår ihjel: Har du derimod problemer med mus - men ikke lyst til at slå dem ihjel? Multifangstfælden fanger mus levende, så du kan sætte dem fri der, hvor de gerne må være.

Hvordan bruger jeg ultralyd mod mus og rotter?

Den bedste måde at bruge ultralyd mod mus og rotter er forebyggende - altså inden de flytter ind. Har du problemer med mus og rotter i forvejen, skal der ofte mere til for at få dem til at forlade deres reder og bekæmpelse kan derfor være nødvendigt.

Husk at sætte ultralydsskræmmeren i en stikkontakt nær gulvet, hvor mus og rotter færdes. Vær opmærksom på, at ultralyd ikke kan trænge gennem massive ting som vægge, gulve, lofter, møbler eller bløde tekstiler som gardiner. Sæt den derfor i et åbent rum, hvor lydbølgerne kan sprede sig frit.

ECOstyle har forskellige varianter i Mus og RotteFri Ultralydsskræmmer serien: 2 x 30 m2 single protect, 50 m2 single protect, 50 m2 single protect til batteri, 80 m 2 double protect og 130 m2 double protect (IP55).

Lad dig inspirere af vores løsninger

RotteFri Fældeboks + fælde
RotteFri Fældeboks + fælde

Er du på udkig efter en sikker og effektiv ...

RotteFri Rottefælder 2-pak
RotteFri Rottefælder 2-pak

Hvilken rottebekæmpelse vælger du? Har du fx rotter på ...

MuseFri Elektrisk Musefælde
MuseFri Elektrisk Musefælde

Har du mus, som bider i husets ledninger? Med en elektrisk ...

MuseFri Multifangstfælde
MuseFri Multifangstfælde

Åh nej, var det en mus? Hvis musene først er kommet ...

MuseFri Lokkemad
MuseFri Lokkemad

Hvad spiser mus egentligt? Mus kan godt lide korn, rosiner ...

MuseFri Smart og Sikker Musefælde
MuseFri Smart og Sikker Musefælde

Fang mus i huset, før de ødelægger dit hjem. Vil du undgå ...

Mus- og RotteFri Stålnet
Mus- og RotteFri Stålnet

Huller og sprækker i dit hjem er populære indgangsveje for ...

Mus- og RotteFri Stop Kit
Mus- og RotteFri Stop Kit

Beskyt dit hjem med MuseFri Stop Kit: luk huller og ...

MuseFri Musefælder 2-pak
MuseFri Musefælder 2-pak

Musefælder: Den mest populære måde at blive fri for mus på. ...

MuseFri Fældeboks inkl. Fælde
MuseFri Fældeboks inkl. Fælde

Sikker og effektiv musebekæmpelse. Vil du undgå mus i haven ...

Mus- og RotteFri Hulrumsgitre
Mus- og RotteFri Hulrumsgitre

Beskyt dit hjem: Sikr vægventilationen mod mus og rotter ...

Mus- og RotteFri Ståluld
Mus- og RotteFri Ståluld

Undgå at mus og rotter flytter ind. Mus og rotter kan komme ...

Mus- og RotteFri Ultralydsskræmmer
Mus- og RotteFri Ultralydsskræmmer

Mus og rotter er skadedyr, som kan ødelægge dit hus. De ...

MuseFri musefælde af træ (4-pak)
MuseFri musefælde af træ (4-pak)

Er musene flyttet ind? Det er særligt om efteråret, at ...

RotteFri Rottefælder af træ
RotteFri Rottefælder af træ

Rotter i væggen kan lave store ødelæggelser i både ...

HUSK: Du har underretningspligt

Rotter er smittebærere af alvorlige sygdomme. Ser du en rotte eller tegn på dem, er det derfor lovpligtigt at anmelde det til kommunen. Uanset om det er inde eller ude, på privat eller offentlig grund.

Er det mus eller rotter?

Mus og rotter minder meget om hinanden. Det kan derfor være svært at afgøre, om det er den ene eller anden, du har fået besøg af.

Sådan kender du forskel på mus og rotter

Ekskrementer: Finder du små brun / sorte cylinderformede ekskrementer, som er ca. 6 mm tykke og 17 mm lange, så er det rotte afføring. Museekskrementer er kun 3-5 mm lange.

Fodaftryk: Er du stadig i tvivl, kan du sprede mel ud på gulvet og lave en test. Ser du aftegninger efter fodaftryk, kan du måle dem. Er fodaftrykket 2,5 cm, er det højst sandsynligt en rotte, da mus har fødder, som er halvt så lange.

Lyde: Har du fået mus på besøg, kan det være svært at vide sig sikker på lydene. Hører du derimod skrig eller hvin, så er det højst sandsynligt rotter.