Har du problemer med klædemøl?

Få 6 gode råd mod klædemøl

6 gode råd mod klædemøl
Har du fundet huller i dit tøj eller er det smurt ind i hvidt klistret spind? Så er det nok et tegn på klædemøl.

Har du fundet møl i tøj?

Hvidt spind og små huller i tøjet er et sikkert tegn på klædemøl - også kaldet pelsmøl. Møllene i sig selv er ikke farlige og gør ikke skade på dit tøj. Huller i tøjet kommer derimod fra klædemøllens larve, som lever af tøjet, mens det hvide spind bl.a. indeholder dens ekskrementer. Ulækkert, ikke?

Hvordan kommer man af med klædemøl? Det kan være svært at komme af med klædemøl, hvis de først har inficeret klædeskabet og du kan være nødt til at gentage processen et par gange for at komme dem helt til livs.

Vi giver dig her 6 gode råd, så du kan forebygge, fange eller bekæmpe ved fx brug af et middel mod klædemøl. 

Se her, hvad du kan gøre mod klædemøl

klædemøl i tøjskab

Tøm skabe og skuffer

Har du set tegn på klædemøl, skal du starte med at tømme skabe og skuffer med tøj hurtigst muligt.

gør rent i klædeskabet

Grundig rengøring

Sørg for at støvsuge og rengøre din tøjopbevaring grundigt. Husk at være særlig opmærksom på revner og sprækker, hvor larver og æg gemmer sig. Smid støvsugerposen ud bagefter.

klædemøl i tøj

Behandl tøjet for klædemøl

Vask det tøj, som kan tåle det, ved min. 55 grader. Tøj, der ikke kan tåle så høje grader, kan fryses ned ved min. -18 grader i 2-3 døgn.

undgå klædemøl i tøj

Pak tøjet væk

Tøj, som ikke bruges jævnligt, kan med fordel pakkes væk i tætte plastik- eller papirposer, så det ikke bliver inficeret på ny. Husk at sørge for, der ikke er møl i tøjet, inden du pakker det væk.

klædemølfælde

Sæt en fælde op

Sæt en MølFri Klædemølfælde op. Fælden er en 100% giftfri limfælde og kan fx sættes op i klædeskabet.

Bliv fri for klædemøl med MølFri Klædemøl

spray klædemøl

Bekæmpelse af klædemøl

Skal du være hurtigt fri for klædemøl, kan du med fordel bruge FlueFri Spray. Sprayen sprøjtes direkte på klædemøl, samt larver og æg, som gemmer sig i revner og sprækker. Sørg for at dække dem grundigt.

Bekæmp klædemøl med FlueFri Spray

Hvordan ser møl ud?

Der findes mange forskellige slags møl og selvom de ligner hinanden, kan der være forskel på, hvordan du forebygger og bekæmper dem.

Har du møl i hjemmet, men er du i tvivl om det rent faktisk er klædemøl - eller måske melmøl - kan du læse, hvordan ser klædemøl ud og hvor holder de til.