Pleje af køkkenhave - det skal du vide

alt om pleje af køkkenhaven
Det kræver arbejde at holde en køkkenhave, men til gengæld kan du glæde dig over den søde høst, der venter på dig i den anden ende. Se her, hvordan du passer din køkkenhave.

En køkkenhave skal passes og plejes

Det bliver mere og mere populært at dyrke selv - og med god grund: Når du dyrker dine egne frugter og grøntsager, har du nemlig større kontrol over processen og bidrager samtidig til at nedjustere mængderne af frugt og grønt, der bliver transporteret igennem Europa.

Ja, det kræver arbejde at holde en køkkenhave. Den skal passes og plejes. Have næring og vand. Men til gengæld kan du høste friske grøntsager direkte fra haven og nyde godt af den lækre smag. At dyrke selv er en herlig tilfredsstillelse, der bringer dig tættere på naturen. 

sådan passer du køkkenhaven

Sådan passer du køkkenhaven

Anlægger du en køkkenhave, er det en god idé for din egen skyld at kigge til den jævnligt. Gerne hver dag. Ellers risikerer du, at arbejdsbyrden vokser dig over hovedet, eller at dine planter går til.

Her kan du finde gode råd til pleje af køkkenhaven:

Næring er nøgleordet

Vil du have succes i køkkenhaven, er det vigtigt, at du sørger for at gøde den. For at producere frugter og grøntsager, skal dine planter nemlig bruge en del næring, som de får igennem gødning.

Se vores store udvalg af naturlig gødning til køkkenhaven.

Den store køkkenhave guide

Drømmer du om at dyrke mere selv? Så behøver det altså ikke at blive ved drømmen. Med de rigtige tips og tricks, kan du komme godt i gang med køkkenhaven.

Få 6 gode råd til køkkenhaven.

Sådan opbevarer du din høst

Lige så skønt det er at dyrke selv, lige så ærgerligt er det, når man ikke kan følge med til at få det spist. Få tips til opbevaring af dine hjemmedyrkede lækkerier og undgå, at de går til spilde.

Undgå at din høst går til spilde.

Det kan du bruge dine krydderurter til

Krydderurter pynter både inde og ude og dufter lige så fantastisk, som de smager. De er virkelig lækre at bruge i madlavningen, men i virkeligheden kan du bruge dem til meget mere. 

Inspiration: Sådan kan du bruge krydderurter.

Flere gode råd til køkkenhaven

Der er mange ting man skal og kan være opmærksom på, når man har en køkkenhave. Det er fx vigtigt at vælge den helt rigtige placering til køkkenhaven, så grøntsagerne trives bedre, men også for at reducere svampesygdomme. Udover placering er det også en god idé at dyrke grøntsager, der passer til ens ambitionsniveau, eller fx at undersøge, hvordan du holder dræbersnegle ude af køkkenhaven.