Opsamling af regnvand | ECOstyle

Opsamling af regnvand: Sådan opsamler du regnvand i din have

  • , skrevet af Nikki Lund
Opsamling af regnvand: Sådan opsamler du regnvand i din have

 Vil du gerne spare vand og penge, og synes du, det kunne være smart at genbruge regnvandet i din have?


Spar både vand og penge, når du opsamler regnvand i haven

Det giver god mening at opsamle regnvand og genbruge det i haven. Udover at du sparer penge, er det også en simpel og logisk måde at værne om miljøet på.  

Regnvand er desuden kalkfri, hvilket mange af planterne i haven godt kan lide. Særligt surbundsbedet er glad for det kalkfrie vand.  

Der findes utallige måder, du kan opsamle og genbruge regnvandet i haven - og det behøver ikke at være svært. I realiteten kan alle være med, så længe du bare husker på: at lidt har også ret. Det gælder blot om at bruge sin sunde fornuft.

nem-måde-at-opsamle-regnvand

Den meget simple måde at opsamle regnvand i haven

Har du ikke den største have eller budget til at opsamle regnvand? Eller foretrækker du blot, at det skal være nemt for dig at komme igang?  

Så findes der et par simple måder, du kan opsamle regnvand på:  

  • Anskaf et fuglebad. Den fyldes løbende op af regnen og er til gavn for havens fugle.
  • Stil et par spande, vandkander eller et kar ud i haven. Fyld vandet fra de større beholdere over i en vandkande eller vand direkte fra beholderne. Skån din ryg og brug vandet løbende, så du undgår tunge løft.

nem-måde-at-opsamle-regnvand-regnvandstønde

Den nemme måde at opsamle regnvand i haven

Vil du gerne have mulighed for at opsamle endnu mere regnvand - men skal det stadig være nemt at gå til?  

Så kan du stille en god gammeldags regnvandstønde op.  

Der kan være meget vand i, det er en forholdsvis billig metode og du kan hurtigt komme i gang. Placér den gerne ved et nedløbsrør for at opsamle så meget vand som muligt.

opsamle regnvand i haven vandtank

Den avancerede måde at opsamle regnvand i haven

I Danmark kan regnmængderne i perioder være ret store, særligt i efteråret og hen over det tidlige forår. Vil du gerne opsamle mest muligt regnvand, kan det derfor godt betale sig at få installeret en regnvandstank i haven. Også selvom det kan være en bekostelig affære at komme i gang.

Det er et lidt mere omstændigt projekt, men du vil hurtigt opleve at få glæde af den, når havens planter skal vandes, når vinduerne skal pudses eller når bilen lige skal have sig en omgang.

Du kan vælge at få stillet en regnvandstønde op lignende den på billedet, en palletank eller få gravet en stor regnvandstank ned.

klar til mere inspiration?

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account