5 nemme grøntsager til køkkenhaven – ECOstyle

5 nemme grøntsager til køkkenhaven

  • , skrevet af Nikki Lund
5 nemme grøntsager til køkkenhaven

 Artiklen er lavet i samarbejde med Bland Selv Frø.

Drømmer du om at starte din egen køkkenhave, men er usikker på, hvor du skal begynde? At dyrke dine egne grøntsager behøver ikke at være kompliceret. Her er fem nemme grøntsager, der er perfekte for begyndere, så du nemt og hurtigt kan komme i gang med din egen køkkenhave. 


1. Radiser

Radiser er kendt for deres hurtige vækst, hvilket gør dem ideelle for dig, der ønsker at se hurtige resultater. Du kan så dem direkte i jorden tidligt om foråret og inden længe høste sprøde, farverige radiser. Radiser kræver ikke meget plads, og så er de desuden hårdføre og modstandsdygtige over for de fleste skadedyr og sygdomme. Du kan derfor begynde at dyrke radiser med tillid til, at du vil få succes.

2. Salat

Salat er en af de mest alsidige grøntsager, du kan dyrke, og der findes et utal af forskellige varianter. Du kan så forskellige typer salatfrø i din have, og inden for få uger vil du have frisk, hjemmedyrket salat til dine måltider. Salat er også en pladsbesparende plante, da den kan dyrkes i potter eller højbede, hvis du har begrænset plads.

3. Bønner

Bønner er en fantastisk grøntsag for nybegyndere, da de er nemme at dyrke og giver gode chancer for en succesrig høst. Du kan vælge mellem flere forskellige bønnesorter såsom stangbønner eller hestebønner - afhængig af din plads og smagspræferencer. Bønner trives i godt drænet jord og kræver kun regelmæssig vanding for at trives.

En fordel ved at dyrke bønner er, at de også beriger jorden med kvælstof (N), hvilken kan gavne andre planter i din have. Du kan derfor dyrke dem ved siden af andre grøntsager for at forbedre jordens sundhed. 

4. Gulerødder

Gulerødder er en sund og velsmagende grøntsag, der er let at dyrke i køkkenhaven. De kan dyrkes i både jord og beholdere og kræver kun moderat pleje. Du kan så dine gulerødder helt uden forspiring i både drivhus og på friland. Det kan være en god idé at løsne jorden godt, før du planter dine gulerodsfrø, da de trives bedst i løs jord uden sten og klumper.

5. Rødbeder

Rødbeder er en fantastisk tilføjelse til din køkkenhave. De kræver lidt plads, men er nemme at dyrke. Du kan så rødbeder direkte i jorden, og inden for 2-3 måneder vil du have modne rødbeder klar til høst. En ekstra fordel ved at dyrke rødbeder er, at både rødder og toppe er spiselige. 

Nemme grøntsager til køkkenhaven

Kom nemt i gang med din første køkkenhave

At dyrke dine egne grøntsager i køkkenhaven giver dig mulighed for at nyde friske og sunde fødevarer. Dyrker du nogle af de ovenstående grøntsager - radiser, salat, bønner, gulerødder eller rødbeder - kan du starte godt ud med din køkkenhave. Du kan købe alle 5 grøntsagsfrø hos Bland Selv Frø, som giver dig mulighed for at dyrke 100% økologiske grøntsager.

Få 6 gode råd til køkkenhaven.

Husk at planlægge din køkkenhave omhyggeligt ved at tage hensyn til sollys, jordkvalitet og vanding. Derudover er det en god idé at forebygge eller løbende tjekke dine grøntsager for tegn på skadedyr og sygdomme, så du forhindrer spredning til andre planter. Og vigtigst af alt; husk at nyde processen. 

klar til mere inspiration?

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account