Giv dine stueplanter gødning: Derfor er det en god idé – ECOstyle

Giv dine stueplanter gødning: Derfor er det en god idé

  • , skrevet af Nikki Lund
Giv dine stueplanter gødning: Derfor er det en god idé

Vil du gerne have sunde, flotte og store stueplanter? Så er det en god idé at give dine stueplanter organisk gødning, så de har den næring, de har brug for.


Hvorfor skal man gøde sine stueplanter?

Det er en god idé at gøde dine stueplanter, hvis du gerne vil have sunde, store og flotte planter. Ligesom os mennesker har planter nemlig brug for næring for at trives, og særligt planter i lukkede miljøer, som fx stueplanter, der står i krukker, har brug for at få tilført næring, da jorden hurtigt udpines. 

Det er dog ikke lige meget, hvilken type af organisk gødning du vælger. En gødning er nemlig sammensat ud fra indholdet af N, P og K. Vil du fx have endnu større og mere smagfulde citroner på dit citrontræ, får du det bedste resultat ved at vælge en organisk citrusgødning med netop den sammensætning af N, P og K, som citroner har behov for.

Læs videre og se vores udvalg af organiske gødninger til stueplanter.

Flydende stueplantegødning

Flydende stueplantegødning

Stueplanter pynter i hjemmet og er med til at skabe et godt indeklima. Med organisk stueplantegødning kan du få endnu større glæde af dine planter. Når du giver dine stueplanter flydende stueplantegødning fra ECOstyle, får de nemlig ekstra næring til at gro og danne endnu flottere blade og blomster. 

Den flydende stueplantegødning er en 100% organisk og naturlig gødning, som er velegnet til alle stueplanter i potter eller krukker indendørs, samt i udestuer og orangerier.

Gødningspinde til stueplanter

Gødningspinde til stueplanter

Har du tendens til at glemme gødningen, men vil du stadig gerne give dine stueplanter det bedste? Så er gødningspinde til stueplanter fra ECOstyle løsningen: gødningspindene består af organisk gødning, som er 100% naturlig gødning og virker i op til 3 måneder. 

Du stikker blot gødningspindene i jorden og vander dine planter, som du plejer. Så behøver du ikke at huske gødningen, når du vander dine stueplanter.

Gødning til citrusplanter

Flydende citrus- og olivengødning

Det er blevet meget populært med citrustræer, som fx citrontræ, og oliventræer i indretningen - og med god grund! Udover at de fine små træer pynter flot i indretningen, kan man også høste lækre små frugter fra de fleste af dem. Ønsker du at få endnu flottere træer med større og mere smagfulde frugter, kan du bruge flydende citrus- og olivengødning fra ECOstyle. Når du giver dit citrustræ eller oliventræ flydende citrus- og olivengødning fra ECOstyle, får det ekstra næring til at gro og danne endnu flere lækre frugter til stor glæde for dig og din familie. 

Den flydende citrus- og olivengødning er en 100% organisk og naturlig gødning, som er velegnet til alle citrusarter, herunder lemon, citron, appelsin mm., samt middelhavsplanter og oliventræer.

Orkidégødning

Flydende orkidégødning

Orkidéer er smukke planter med overdådige blomster, der stråler op, uanset hvor i hjemmet de står. Der er ingen tvivl om, at orkidéer er smukke og elegante planter, men de kan også være meget sarte og du bør derfor passe dem nøje. Når du giver dine orkidéer flydende orkidégødning fra ECOstyle, er du sikker på at give dem den næring, som de har behov for. 

Den flydende orkidégødning er en 100% organisk og naturlig gødning, som er velegnet til alle orkidéer i potter eller krukker indendørs, samt i udestuer og orangerier.

Gødning til krydderurter

Flydende krydderurtegødning

Det er lækkert at dyrke sine egne krydderurter og så kan det oven i købet gøres direkte fra vindueskarmen. Krydderurter i hjemmet er mere populært end nogensinde og med god grund: udover at kunne bruges i madlavningen, spreder de også en skøn duft og pynter i hjemmet. Giver du dine krydderurter en organisk krydderurtegødning kan du få endnu større glæde af dem. Når du giver dem flydende krydderurtegødning fra ECOstyle, får de nemlig ekstra næring til at gro og danne endnu større og mere smagfulde krydderurter.

Den flydende krydderurtegødning er en 100% organisk og naturlig gødning, som er velegnet til alle krydderurter inde og ude i fx krukker, højbede og drivhus.

Gødningspinde til krydderurter 

Gødningspinde til krydderurter

Er du typen, der glemmer at gøde dine krydderurter? Så er gødningspinde til krydderurter fra ECOstyle løsningen: gødningspindene består af organisk gødning, som er 100% naturlig gødning og virker i op til 3 måneder.

Du stikker blot gødningspindene i jorden og vander dine krydderurter, som du plejer. Så behøver du ikke at tænke over gødningen de næste par måneder.

Hvad er organisk gødning?

De to mest udbredte typer af gødning er organisk gødning og mineralsk gødning (også kaldet kunstgødning, som er kemisk fremstillet). En ECOstyle gødning er altid en organisk gødning. Begge typer af gødning tilfører næringsstoffer til jorden, som planterne kan optage. Men så har de to gødningstyper ikke ret meget mere til fælles.

Organisk gødning er 100% naturlig gødning

ECOstyle organisk gødning indeholder 100% naturligt materiale og er helt fri for genmodificeret materiale og tungmetaller. Den kan anvendes i både den traditionelle have og i den økologiske have.

Organisk gødning virker lidt langsommere end mineralsk gødning, fordi det følger naturens tempo. Den organiske gødning tilfører langsomt næringsstoffer til jorden og planten optager den næring, som den har behov for, hverken mere eller mindre. Planten risikerer dermed ikke at få rødderne svidt, fordi processen foregår i den enkelte plantes eget tempo. Det giver en sund og robust plante, som kan vækste og gøre dit hjem endnu flottere.

Mineralsk gødning er en kunstgødning

En mineralsk gødning er det samme som en kunstgødning. Modsat den organiske gødning, frigøres alle næringsstoffer på én gang og planten kan nemt komme til at "overspise", så den bliver lang, svagelig og ranglet. Planterne risikerer samtidig at få svidt rødderne, så de visner og dør.

Klar til mere inspiration?

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account