ECOstyle støtter haveprojekter | ECOstyle

ECOstyle støtter haveprojekter

  • , skrevet af Nikki Lund
ECOstyle støtter haveprojekter

Hvert år støtter ECOstyle et eller flere kreative haveprojekter, som har en bæredygtig vinkel. Her kan du se, hvem vi tidligere har støttet og hvornår du selv kan søge om støtte.


Sådan får vi flere bæredygtige haver

Hvert år støtter ECOstyle et eller flere kreative haveprojekter, som har en bæredygtig vinkel.  

Det gør vi, fordi vi aktivt ønsker at bidrage til flere bæredygtige hjem og haver. De haveprojekter, som vi støtter, er med til at inspirere og engagere andre haveejere til også at skabe kreative og bæredygtige haveprojekter i deres haver. Til glæde for miljøet, dig og kommende generationer.  

Se, hvilke projekter vi tidligere har støttet:  

  • Pers sansehave på friplejehjemmet.
  • Evas insektvenlige rosenhave.
  • Birgitte og Mias private pasningsordning.
  • Thomas og hans spejderfamilie.

Pers sansehave på friplejehjemmet

Pers sansehave på friplejehjemmet

I 2022 har vi valgt at støtte Per fra Svendborg og hans projekt med at skabe en sansehave og opholdsplads på et friplejehjem til glæde for beboere, insekter og fugle.  

Mange af planterne i friplejehjemmets have har han hentet i beboernes tidligere haver. Haven er delt ind i forskellige spændende rum, der pirrer til beboernes sanser og hvor det er nemt at komme til for både gangbesværede og kørestolsbrugere. Med støtte fra ECOstyle udvides haven med en pergola, hvor beboerne kan sidde og nyde haven i skygge. Pergolaen fungerer samtidig som et område, hvor beboerne selv kan plukke fx jordbær i de lavthængende tagrender og vindruer fra rankerne op langs pergolaens sider.  

Se, hvordan vi sammen med Per skaber en skøn sansehave til de ældre og gør havedrøm til drømmehave.

Evas insektvenlige rosenhave

Evas insektvenlige rosenhave

I 2021 støttede vi Evas spændende projekt i Vamdrup.  

Hun drømte om  at omlægge en del af sin have til en bæredygtig og insektvenlig rosenhave til glæde for lokalsamfundet. Haven skulle ikke kun være god for insekterne - den skulle også fungere som haveterapi for veteraner.  

Derfor hjalp vi hende med det hårde forarbejde: forberedte jorden, lagde flis og fik målt de symmetriske rosenbed op, som blev fyldt med de smukkeste, insektvenlige og velduftende rosenplanter.  

Eva fik opfyldt sin drøm om en skøn og sanselig rosenhave, som nu kan glæde både hende og veteraner.

Birgitte og Mias private pasningsordning

I 2020 støttede vi Birgitte og Mias private pasningsordning, Firkløveren i Odense.

De ønskede sig et hyggeligt legeområde, hvor børnene kunne lære mere om naturen og få aktiveret deres sanser.  

Derfor fik de en sandkasse med integreret højbed lavet af den bæredygtige træsort robinie, som de længe havde drømt om. I højbedet vokser der nu forskellige typer af insektvenlige planter, der vækker børnenes sanser - både de smukke, spiselige, velduftende og dem, som tiltrækker bl.a. sommerfugle til haven.  

Nu kan børnene derfor få endnu større glæde af udelivet og lære om jord-til-bord konceptet i pasningsordningen. 

Thomas og hans spejderfamilie

I 2020 havde vi også fornøjelsen af at støtte Thomas og hans familie fra Horsens.  

Spejderfamilien drømte om et frirum i haven, hvor de kunne komme tæt på naturen og bruge mange hyggelige timer sammen. Hele familien er stort set spejdere og børnene drømte derfor inderligt om en shelter i haven, hvor de kunne sove ude og hygge sig sammen.  

De fik derfor deres drøm opfyldt i form af en shelter med en tilhørende bålplads. Vi var med ude og give en hånd med, da shelteren skulle bygges og drømmene indfries. Børnenes farfar var også med på dagen for at hjælpe med at bygge shelteren.  

Familien har allerede brugt mange timer i deres lille frirum og børnene har overnattet i shelteren både sommer og vinter. 

klar til mere inspiration?

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account