Pasning af stueplanter

Få 6 gode råd til flotte stueplanter

tips til grønne planter
Drømmer du om smukke stueplanter året rundt? Det behøver ikke at være svært at holde liv i dine stueplanter. Med de rigtige tips og tricks kan du holde dine planter sunde og flotte. Se her, hvordan du gør.

Sådan får du flotte stueplanter

Stueplanter er med til at skabe et godt indeklima og skaber en hyggelig atmosfære i indretningen. Spørger du os, er de uundværlige i hjemmet.

Vil du gerne have sunde planter med grønne blade og smukke blomster? Så har vi samlet 6 gode råd til, hvordan du kan få sunde og flotte stueplanter. Hele året rundt.

Se her, hvordan du passer dine stueplanter

vanding stueplanter

Trænger planten til vand?

Er du i tvivl om, hvornår dine planter trænger til vand? Så stik en finger i jorden! Er jorden fugtig, behøver du ikke at vande. Omvendt, hvis jorden er tør, kan du roligt vande den. Nogle stueplanter foretrækker at stå i en fugtig jord, mens andre godt kan lide at tørre ud mellem vandingerne. Tjek derfor på forhånd, hvordan den specifikke stueplante foretrækker sin vanding. Foretrækker den at tørre ud mellem vandingerne, behøver du nemlig ikke at holde jorden fugtig hele tiden.

organisk gødning til grønne planter stueplanter

Giv dine planter organisk stueplantegødning

Husker du at give dine stueplanter gødning? Særligt i de lyse måneder (vækstperioden) har dine stueplanter brug for ekstra næring til at vokse sig store og flotte. Vælg gerne en organisk stueplantegødning. Fordelene er mange: først og fremmest er en organisk gødning 100% naturlig gødning og kan bruges i økologiske hjem. For det andet optager dine planter næringen efter behov og du undgår derfor at svide dem.

Brug 100% naturlig stueplantegødning

støv på blade grønne stueplanter

Undgå støv på blade

Grønne stueplanter har tendens til at samle støv og det er derfor vigtigt, at du husker at støve dem af i ny og næ, både på over- og undersiden. Du kan tørre dem af med en klud, hvis de er meget støvede, eller du kan spraye dem med en forstøver. I vintermånederne er det også en god idé at give dem et brusebad. Når du sørger for at fjerne støvet, kan dine planter bedre ånde og de vil derfor også syne mere friske. Som en belønning kvitterer de dig med et endnu bedre indeklima.

små fluer i stueplanter

Sværmer der fluer i dine planter?

Har du små sorte fluer eller myg i dine stueplanter? Så er det garanteret sørgemyg eller vandfluer. Selvom de er irriterende at have sværmende rundt, er de store syndere deres larver: de gnaver nemlig i planternes rødder. Det gør det svært for planten at optage vand og næringsstoffer og kan gøre den mere sårbar overfor andre plantesygdomme. Du kan bekæmpe larver af sørgemyg med nematoder, som er 100% naturlig og biologisk bekæmpelse.

Bekæmp sørgemyg med nematoder

skadedyr i stueplanter

Bliv fri for skadedyr i stueplanter

Sværmer der insekter rundt i dine stueplanter? Eller vil du gerne beskytte dine planter, inden de bliver angrebet? Sæt en InsektFri Fangstplade op i dine stueplanter. Insekterne bliver tiltrukket af den gule farve og vil blive fanget af den, inden de når at ødelægge dine stueplanter. Fangstpladerne er 100% giftfri og kan bruges mod en lang række skadedyr i dine planter, fx trips, fluer, sørgemyg m.m. Har du mange insekter i dine stueplanter, kan du med fordel behandle dem med InsektFri Spruzit.

Find 100% giftfrie InsektFri Fangstplader

ompotte stueplanter

Trænger dine stueplanter til en ompotning?

Er dine planter begyndt at vokse langsommere, eller er rødderne begyndt at vokse ud foroven og forneden? Så er det tid til en omplantning! Sådan gør du: Start med at vande planten let. Vend potten om på siden og træk forsigtigt planten fri. Fjern det løse jord og beskær evt. rødderne. Fyld frisk jord i bunden af den nye potte og placér planten i midten. Fyld derefter resten af potten op med den friske jord. Tryk jorden let og slut af med at give planten vand og gødning.