Få 6 gode råd mod alger – ECOstyle

Få 6 gode råd mod alger

 • , skrevet af Mona Fischer Madsen
Få 6 gode råd mod alger
Alger kommer med vinden hvert år og gør terrasse og indkørsel både grøn og glat at gå på. Det ser alt andet end indbydende ud. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre - læs med her og få svar på spørgsmålet; hvordan kommer man af med alger?

Hvordan fjerner man alger?

Har du grønne belægninger på stakittet, fliserne eller på muren? Så er det højst sandsynligt alger. Algerne gør terrassen glat som en skøjtebane og kommer du til at sætte dig på dem, er det ikke kun din havestol, der er grøn. Det er hverken hyggeligt eller særligt indbydende, når du får gæster. Der findes flere forskellige måder, du kan fjerne algerne på. Her har vi samlet de mest effektive og lovlige metoder, du kan gøre brug af.

Få 6 gode råd mod alger

Vi inspirerer og rådgiver dig, så du kan få en flot og algefri terrasse, indkørsel, rækværk m.m. Se vores 6 gode råd mod alger her.

 • Undgå skygge og fugt
  Undgå skygge og fugt

  Alger trives på skyggefulde og fugtige områder. Du kan derfor forebygge alger ved at undgå skygge og skabe god luftcirkulation i haven, så fugten ikke er så vedvarende. Det er selvfølgelig ikke alle steder, det kan lade sig gøre, men nogle steder giver det god mening at tynde ud i buskadset eller i det store træ, der kaster meget skygge.

 • algefri algerens til algebekæmpelse
  Bekæmp algerne med algerens

  Med algerens er det nemt og hurtigt at blive fri for alger på fliser, sten og træværk.

  Brug AlgeFri algerens mod alger. Det virker hurtigt, særligt på en varm dag, og du behøver ikke at vaske eller skrubbe algerne væk efterfølgende. Vind og vejr fjerner de døde alger over tid. AlgeFri er desuden baseret på naturlige aktivstoffer, som er hurtigt nedbrudt/væk.

  Se mere om AlgeFri algerens
 • fjern alger grundigt
  Slib algerne væk med fugesand

  Vil du gerne være fri for alger, kan du slibe dem væk med fugesand. Spred fugesandet ud på terrassen og fej jævnligt med en hård kost over de næste par uger.

  På den måde sliber du algerne af og får fyldt fugerne ud mellem fliserne på samme tid. Et plus ved denne metoder er, at fugesandet samtidig er med til at forebygge ukrudt.

 • fjern alger med vand og stiv børste
  Brug knofedt mod algerne

  Har du alger på terrassen eller i indkørslen? Så kan du fjerne dem med vand, en hård børste eller kost og noget knofedt. Det er hårdt arbejde, men bestemt også god motion.

  Husk at passe på ryg og knæet og brug evt. et par knæpuder. Sørg for at være grundig og komme godt ind i alle revner og sprækker.

 • Fjern alger med højtryksrenser
  Brug en højtryksrenser

  Vil du gerne gøre arbejdet nemt for dig selv, kan du med fordel bruge en højtryksrenser. Du kan enten anskaffe dig en, eller undersøge om du har mulighed for at låne en.

  Når du går i gang skal du sørge for at være grundig og komme godt ind i alle revner og sprækker - ellers kan algerne sprede sig igen. Vær opmærksom på, at højtryksrenseren kan være hård mod belægningen og skylle fugerne væk. Undersøg derfor inden, om belægningen er i særlig risiko for at påtage sig skader.

 • fjern alger grundigt
  Vær hurtig og grundig

  Uanset hvor umage du gør dig for at forebygge alger, vil der som oftest altid være steder med mere skygge og fugt.

  Det bedste tip er derfor at fjerne algerne, så snart du får øje på dem. Vær grundig i processen, så algerne ikke når at sprede sig yderligere.

Hvorfor kommer der alger?

De grønne alger findes i luften og kommer hvert år. Helt fri for dem bliver du derfor aldrig.

Alger er rigtig glade for skygge og fugt, som der er meget af i vinterhalvåret, og det er derfor i det tidlige forår, du særligt lægger mærke til dem.

Klar til mere inspiration?

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account