Naturlige aktivstoffer – ECOstyle
Naturlige aktivstoffer i ECOstyle bekæmpelsesmidler

Bliv klogere på naturlige aktivstoffer

Aktivstoffer er dem, der gør fx bekæmpelsesmidler effektive. Der er mange forskellige typer af aktivstoffer og der er stor forskel på, hvordan de er sat sammen. Hos ECOstyle er alle vores bekæmpelsesmidler baseret på naturlige aktivstoffer.

Det skal du vide om aktivstoffer

Et bekæmpelsesmiddel indeholder aktivstoffer. Det er de stoffer, som gør midlet effektivt. Og det er også de stoffer, som typisk bliver omtalt i medierne, når snakken falder på sprøjtegifte eller pesticider.

Der er forskellige typer af aktivstoffer og vi har hos ECOstyle taget et bevidst valg om at basere alle vores bekæmpelsesmidler på naturlige aktivstoffer, som er hurtigt nedbrudt. Vores bekæmpelsesmidler kan du få som enten klar-til-brug eller koncentrat. Alle midlerne er naturligvis godkendte af Miljøstyrelsen.

et ECOstyle middel er altid baseret på naturlige aktivstoffer

Bliv klogere på de forskellige aktivstoffer, som et ECOstyle middel er baseret på. Alle aktivstoffer er hurtigt nedbrudt.

 • UkrudtsFri med mættede fedtsyrer
  Mættede fedtsyrer

  Der findes mange forskellige typer af mættede fedtsyrer. Pelargonsyre er én af dem og og findes naturligt i pelargonier - deraf navnet pelargonsyre. 

  Pelargonsyren ødelægger plantens cellevægge og saften løber ud. Planterne udtørrer i løbet af få timer – især i lunt vejr. Pelargonsyre nedbrydes meget hurtigt af naturligt forekommende bakterier. ECOstyle UkrudtsFri og AlgeFri er nogle af de produkter, som er baseret på mættede fedtsyrer som aktivstof.

 • Brug insektmiddel som fx InsektFri
  Pyrethrin

  Pyrethrin I+II (pyrethrum) er udtræk fra knopperne af krysantemumblomsten Chrysanthemum Cinerariifolium. Insekter, der kommer i direkte berøring med aktivstoffet, vil næsten øjeblikkeligt lammes og dø i løbet af få minutter. Pyrethrum er hurtigt nedbrudt: Allerede efter få døgn, afhængig af ilt og lysforhold, er pyrethrum nedbrudt.

  ECOstyle MyreFri-serien (undtaget lokkedåserne), InsektFri, FlueFri og HvepseFri er nogle af de produkter, som er baseret på pyrethrum som aktivstof. 

 • Genopfyldelig lokkedåse med spinosad
  Spinosad

  Spinosad er et organisk molekyle, som udvindes fra en jordbakterie. Det er giftigt for en lang række af insekter.

  ECOstyle MyreFri lokkedåse og genopfyldelige myrelokkedåse er baseret på aktivstoffet Spinosad. 

 • Ferramol sneglemiddel
  Jernfosfat

  Jernfosfat findes naturligt i jorden i forskellige former og er biologisk nedbrydeligt.Ferramol sneglemiddel indeholder jern (III) -fosfat (ferrifosfat), som ødelægger sneglenes maver og deres lyst til at spise øjeblikketligt efter at have spist det.

  Snegle spiser normalt ikke jernfosfat, men i Ferramol sneglemiddel er det blandet med hvedemel, som er blandt sneglenes bedste retter. Fordi jernfosfat i forvejen findes i naturen, kan du også bruge Ferramol i økologiske og spiselige haver.

 • SvampeFri med svovl
  Svovl

  Svovl er et naturligt grundstof. Det kan bruges til effektivt at forebygge svampesygdomme som meldug, skurv og rosenstråleplet.

  SvampeFri er baseret på svovl. Netop fordi svovl i forvejen findes i naturen, kan det anvendes i alle haver - også den økologiske og spiselige have.

  Læs mere om naturlige aktivstoffer og anvendelse på økologiske arealer efter retningslinjerne i rådsforordning nr. 834/2007 her. Se specifikt bilag 2, side 226. 

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account