Sådan får du succes i køkkenhaven Få 6 gode råd til din køkkenhave


Drømmen om at dyrke selv
Hjemmedyrket frugt og grønt smager bare bedst. Drømmer du om at dyrke mere selv, klæder vi dig godt på, så du kan gøre havedrøm til drømmehave.
Vi har samlet 6 gode råd til køkkenhaven, så du kan få en god sæson med en masse lækre hjemmedyrkede frugter og grøntsager.
Se her, hvad du skal være opmærksom på i køkkenhaven

Hold sneglene ude af køkkenhaven
Snegleguide: 6 gode råd mod dræbersnegle

Fjern ukrudtet
Sådan bliver du fri for ukrudt

Husk at give gødning
Få lækre grøntsager med 100% naturlig gødning

Vand grundigt i tørre perioder

Hold øje med skadedyr
Bliv fri for skadedyr med InsektFri insektmiddel

Planlæg 2. afgrøde
Det skal du vide, inden du anlægger en køkkenhave
Inden du går i gang med at anlægge din køkkenhave, er det vigtigt at tænke over placeringen. Vælger du den rigtige placering, vil dine grøntsager nemlig trives bedre, sæsonen forlænges og risici for svampesygdomme reduceres. Vælg en solrig placering til din køkkenhave, gerne den mest solrige du kan finde, men sørg samtidig for, at den er luftig.
Det er heller ikke lige meget hvilken type jord, der er i din køkkenhave. Den må hverken være for sandet eller for leret. Er det tilfældet, kan du forbedre den lerede jord med lidt sand eller den sandede jord med omsat kompost eller muldjord.
Kom godt i gang med din køkkenhave
Når du har fundet den rette placering, kan du gå i gang med den sjove del af planlægningen. For ja, det kræver lidt planlægning, hvis du gerne vil have succes med din køkkenhave.
Du inddele planlægningen i 3 faser:
Før= Start i god tid med at planlægge, hvilke grøntsager du gerne vil dyrke. Nogle grøntsager skal nemlig forspires i god tid, mens andre kan sås direkte ud i fx juni måned. Gå gerne i gang i februar/marts og skriv i din kalender, hvornår du skal i gang med at forspire, samt hvornår grøntsagerne kan plantes ud/sås. Det er også allerede her, at du med fordel kan planlægge køkkenhavens 2. afgrøde.
Under= Når sæsonen er i gang, kan det også være en god idé at forberede dig på, hvordan du vil bære dig ad. I stedet for at plante og så det hele på én gang, kan det fx være en god idé at plante lidt løbende, så du forlænger sæsonen. Det kan også være en fordel at sætte en skræmmeugle op, så fuglene ikke spiser dine jordbær.
Efter= Alt efter hvor stor en køkkenhave du sigter efter, er det værd at forberede sig på de eventuelle store mængder grøntsager, du kommer til at høste i den sidste ende. Særligt i slut juli og august kan mængderne blive overvældende. Overvej derfor, hvilke muligheder for opbevaring du har. Måske du har et spisekammer, hvor du kan opbevare kartofler, frugt eller en kummefryser, hvor du kan opbevare størstedelen af det. Ellers er du nødt til at være kreativ - se her, hvordan du kan opbevare din høst.
Lad dig inspirere af vores løsninger
Se alle ECOstyle produkter →
Drivhusgødning
Smag forskellen med organisk gødning. Der findes næppe ...

Universalgødning, granuleret
En organisk universalgødning giver en sund og flot have - ...

Ferramol sneglemiddel
Dræbersnegle? Bliv fri for dræbersnegle og andre snegle i ...

InsektFri Fangstplader
Slip af med de glubske insektlarver, der spiser dine ...

InsektFri Spruzit
Beskyt dine planter med insekt gift, der indeholder ...

Krydderurtegødning
Det er friskt og lækkert med hjemmedyrkede krydderurter i ...

Krydderurte gødningspinde
Dine retter bliver til den rene smagseksplosion, når du ...

Chiligødning
Chiliplanter giver dig friske chili helt frem til jul - ...
