Har du problemer med ukrudt?

Få 6 gode råd mod ukrudt

6 gode råd mod ukrudt
Det er dejligt, når haven blomstrer og det hele gror. Men når haven blomstrer, gør ukrudtet det også. Mælkebøtter, tidsler, skvalderkål, brændenælde m.m. trives nemlig under de samme forhold som dine blomster.

Få en flot have, fri for ukrudt

Mange fjerner ukrudt mellem fliser og i indkørsel for synets skyld. Men vidste du, at dine planter også er glade for, at du fjerner ukrudt?

Alle planter har brug for næring, så når du fjerner ukrudtsplanterne, er der mere næring til de planter, som du gerne vil have i haven. På den måde får du en endnu flottere have ved at fjerne ukrudt.

Vil du gerne blive fri for ukrudt? Så får du her 6 gode råd mod ukrudt.

Se her, hvad du kan gøre mod ukrudt

lug ukrudt med hånden

Lug ukrudt med hånden eller et hakkejern

Gør det nemt for dig selv og fjern ukrudtet, mens det stadig er småt. Så undgår du, at det sætter frø og formerer sig. Start i efteråret eller det tidlige forår. Hak de små ukrudtspirer, så tørrer de ud i solen. Hiv større ukrudt op med hånden - gør det lige efter regnvejr, så det er nemt at få op af den fugtige jord. Fræs ikke, hvis du har skvalderkål og agersnerle. Du ender blot med at skære rødderne i mange stykker, så de kan formere sig endnu mere.

forebyg ukrudt med kompost flis ukrudtsdug

Brug kompost, flis og ukrudtsdug

Det kræver lidt mere arbejde af dig i starten, men bruger du kompost, flis eller ukrudtsdug, kan du gøre det svært for ukrudtet at gro og dermed reducere ukrudtet på længere sigt. Vær opmærksom på, at flerårige ukrudtsplanter som fx mælkebøtter ikke lader sig stoppe af flis og end ikke en ukrudtsdug sikrer dig en have helt fri for ukrudt. Ukrudtsfrø kommer nemlig flyvende eller bliver bragt til din have af dyr.

ukrudtsfri ukrudtsmiddel mod ukrudt

Nemt og hurtigt med UkrudtsFri

Skal det være nemt og hurtigt, så brug UkrudtsFri ukrudtsmiddel. Med UkrudtsFri fra ECOstyle bliver du hurtigt fri for ukrudt - det virker på 3 timer. UkrudtsFri er baseret på et naturligt aktivstof, som er hurtigt nedbrudt, og kan bruges både mellem fliser, under hækken og i bede. Vælg gerne en klar-til-brug løsning, så du er sikker på ikke at overdosere og sprøjt kun på steder, hvor der er ukrudt.

Bliv fri for ukrudt med UkrudtsFri

undgå ukrudt ved at plante tæt

Plant tæt

Ukrudt skal have lys og vand for at gro. Plant derfor en masse blomster og bunddække, så ukrudt får svært ved at trænge igennem. Som bonus får du samtidig glæden af flere flotte planter. Du får også et rigere dyreliv i haven, når de mange planter tiltrækker insekter, fugle m.m.

Fjern ukrudt med en ukrudtsbrænder

Ukrudtsbrænder

En ukrudtsbrænder brænder toppen af ukrudtet væk og bruges typisk mod ukrudt mellem fliser. Vær meget varsom med at bruge en ukrudtsbrænder i perioder, hvor der er meget tørt, og brug den aldrig under hækken og i bede.

mælkebøttejern mod mælkebøtter i græsplæne

Mælkebøttejern

Har du mælkebøtter i græsplænen og bedet? Så er et mælkebøttejern måske løsningen. Det er nemlig hårdt arbejde at fjerne mælkebøtter i græsplænen med hænderne eller måske en kniv. Så er det nemmere med et mælkebøttejern. Jernet gør det nemt at få mælkebøtten op med rod - og du slipper for at bukke dig ned og tage den op.

Før kampen mod ukrudtet: Det skal du vide

Ukrudt er vilde planter, som vi ikke ønsker i vores have. Før du tager kampen op mod ukrudtet, så vil det givetvis hjælpe dig at vide, at der er forskel på ukrudt. Så ved du, hvilken kamp du skal vælge.

Etårigt ukrudt

Etårigt ukrudt varer kun én sæson. Til gengæld spreder det sig gennem frø, som overvintrer og blomstrer op til næste forår. Ukrudt, som er etårig, vokser hurtigt og producerer rigtig mange frø. Det bedste, du kan gøre, er, at bekæmpe det før det spreder frø.

Flerårigt ukrudt

De fleste kender til skvalderkål. Det er en typisk flerårig ukrudtsplante, som formerer sig gennem rødderne. Det er ofte langt mere besværligt at fjerne flerårigt ukrudt, fordi rodnettet vokser hurtigt og det har en fantastisk overlevelsesevne. Flerårigt ukrudt dør ikke om vinteren og derfor er det bedste, du kan gøre, at bekæmpe rødderne.

Tip: Lad dele af haven være vild med vilje

Du behøver ikke altid at fjerne ukrudtet i din have. Noget ukrudt kan være nødvendigt at holde nede, så det ikke overtager hele haven, fx padderok og skvalderkål, men andre ukrudtsplanter, fx mælkebøtten, er både fin at kigge på og rigtig god for insekterne. Hvis du har plads og mod på det, kan du derfor med fordel lade den bagerste del af haven eller et udvalgt bed gro vildt.