Har du problemer med dræbersnegle?

Få 6 gode råd mod glubske dræbersnegle

bekæmp dræbersnegle
Du har nok hørt om Danmarks mest forhadte snegl; dræbersneglen. Er du haveejer har du nok også mere end bare hørt om den. Dræbersneglen er nemlig en pestilens i de danske haver og spiser næsten alt, den kan komme i nærheden af.

Har du snegle i haven?

Sommeren er den dejligste tid i haven. Det er så skønt, når det hele gror og køkkenhaven spirer. Det er ren lykke, når man kan trække sin egen mad op ad jorden.

Men hov, hvad er nu det? Hvorfor er der huller i rabarberne? Og hvem har spist halvdelen af salaten?

Det er ike kun dig og mig, der synes, at hjemmedyrket frugt og grønt er det bedste. Det gør sneglene også. Særligt de glubske dræbersnegle kigger langt efter godterne i haven og i løbet af ingen tid, kan de fortærer store dele af herlighederne. Øv! Hvor er det en ærgerlig følelse, når sneglene render med både jordbærrene og salaten.

Vil du have din have i fred for sneglene? Vi giver dig de bedste tips og tricks til at komme sneglene til livs med vores 6 gode råd mod dræbersnegle.

Se her, hvad du kan gøre mod dræbersnegle

start sneglebekæmpelsen i god tid

Start sneglebekæmpelsen i god tid

Én enkelt dræbersnegl kan lægge op til 400 æg i løbet af én sæson. Det kan hurtigt ende ud med en hel invasion i haven! Start derfor i det tidlige forår og spar dig selv for en del arbejde og ærgrelse. Sneglene bliver aktive, når dagstemperaturen er på ca. 8-10 grader og så er det tid til at gå i gang.

hvidløg mod dræbersnegle

Forebyg snegleangreb med hvidløg

Hvis man skal følge et gammelt husmoderråd, skal du plante hvidløg rundt om de planter, du gerne vil beskytte. Dræbersneglene skulle med deres fantastiske lugtesans hade lugten af hvidløg og de vil derfor holde sig væk fra området. Husmorrådet er dog ikke bevist.

indsaml og afliv dræbersnegl og snegleæg

Indsaml og afliv dræbersneglene og deres æg

En effektiv metode, hvis du er vedholdende. Gå en tur rundt i haven et par gange om ugen og klip dræbersneglene over og ødelæg deres æg. De gemmer sig gerne på mørke og skyggefulde steder. Du kan forebygge næste års snegleangreb betydeligt ved at gøre en ekstra indsats i efteråret. Husk at bruge handsker, så du ikke kommer i kontakt med dræbersneglens bakterier. De kan være sygedomsfremkaldende.

Læs her, hvordan du kender forskel på snegleæg

sneglefælde

Sneglehegn og fælder

Sneglehegn er en effektiv måde at løse sit snegleproblem på. Desværre bliver det bare hurtigt og dyrt. En billigere, men stadig effektiv løsning, er at bruge sneglefælder. Du kan enten købe dem eller lave dine egne. Placér fælderne rundt omkring i haven, hvor sneglene holder til.

bekæmp dræbersnegle med nematoder

Bekæmp dræbersnegle med nematoder

Vand nematoder ud på angrebede områder. Nematoder er 100 % naturlige og biologisk bekæmpelse. Nematoderne inficerer dræbersneglene med tarmbakterier, som dræber dem.

Nematoder mod dræbersnegle

bekæmp dræbersnegle med ferramol sneglemiddel

Bekæmp dræbersneglene med Ferramol sneglemiddel

Strø Ferramol rundt i haven, særligt på områder hvor snegleaktiviteten plejer at være stor, fx ved køkkenhave og blomsterbed. Sneglemidlet er baseret på et jernpræparat, som sneglene ikke kan tåle. Når sneglene indtager midlet får de ondt i maven, kravler tilbage i deres bo og dør.

Bliv fri for snegle med Ferramol Sneglemiddel