Har du problemer med myrer?

Få 6 gode råd mod myrer

gode råd mod myrer
Sommertid er myretid. Der er myrer overalt. Både på terrassen, i drivhuset, græsplænen, blomsterne, indkørslen og ikke mindst indenfor. Få her 6 gode råd til, hvordan du bliver fri for myrer på steder, hvor de ikke er velkommen.

Før kampen mod myrerne: Det skal du vide

Alle myrer tilhører et myre-samfund. Og alle har en bestemt funktion, fx at arbejde over jorden for at finde føde til arbejdermyrerne under jorden.

Dybt nede i myreboet er der en myredronning. Hendes eneste mål med livet er at sikre, at der produceres nye myrer til boet. Derfor er det hende, som du skal have fat i, hvis du effektivt skal blive helt fri for myrer.

Vil du gerne blive fri for myrerne hjemme hos dig? Så får du her 6 gode råd mod myrer.

Se her, hvad du kan gøre mod myrer

Forebyg myreangreb

Forebyg myrebesøg

Har du haft besøg af myrer, er det første, du skal gøre, at finde ud af hvor de er kommet ind henne. Luk potentielle adgangsveje af, som fx revner og sprækker, og sørg for at holde huset rent for krummer efterfølgende. Myrerne bliver nemlig tiltrukket af søde sager som madrester og krummer. Når du holder huset rent og frit for brødkrummer og andre madrester, kan du minimere antallet af omstrejfende myrer i dit hjem.

Husråd mod myrer

Husråd mod myrerne

Der findes mange husråd mod myrerne. Fx skulle appelsinskræller, kaffegrums eller kanel holde myrerne væk. Et andet trick er at bruge kogende vand i kampen mod myrerne. Vær dog opmærksom på at ramme dronningen nede i boet, ellers laver hun blot flere nye myrer. Det er dog vigtigt at understrege, at ingen af husrådene er testede eller godkendte - man ved derfor ikke, hvilken indvirken det har på de øvrige omgivelser.

Bliv fri for myrer med genopfyldelig myrelokkedåse

Få ram på myredronningen med en lokkedåse

Har du mange myrer, kan du med fordel sætte en lokkedåse op. Når du bruger en lokkedåse, tager myrerne nemlig lokkemaden med ned i boet til myredronningen og du kommer derfor hele boet til livs. Brug fx MyreFri genopfyldelig lokkedåse, så er der lokkemad til alle myrer i hele boet. Lokkedåsen kan bruges både inde og ude - sæt evt. en tung sten ovenpå, så den ikke blæser væk.

Bliv fri for myrer med MyreFri genopfyldelig lokkedåse

Flyt myrerne med nematoder

Flyt myrerne med nematoder

Har du problemer med myrer i højbede, krukker, kapillærkasser eller måske i drivhuset? Og har du ikke noget imod, at myrerne fx bor i græsplænen? Så kan du med fordel vande med nematoder, som er 100% naturlige og findes i jorden i forvejen. Myrerne kan ikke lide at bo sammen med nematoderne og vil derfor flytte til et andet sted i haven, fx græsplænen, når du vander flere ud.

Flyt myrerne med nematoder

100% giftfri myremiddel

Brug 100% giftfri myremidler

Er du til en 100% giftfri løsning, kan du bruge myrevand, som er en speciel blanding er finkornet jord og vand, der fortrænger myrerne fra boet, eller du kan bruge myresand, der er fint sand, som myrerne ikke kan grave i eller skubbe væk. Har myrerne undergravet dine fliser, vil både myrevand og myresand også være med til at understøtte dine fliser, så de ikke vipper så meget.

Læs mere om myresand og myrevand

MyreFri Myremidler mod myrer i fliser

Bekæmp myrerne med MyreFri serien

Har du mange myrer og skal det helst bare være nemt og hurtigt at blive helt fri for dem? Så kan du bruge et godkendt myremiddel, fx MyreFri Spray, Udvanding eller Udstrøning. Der er produkter til både inde og ude, men fælles for dem alle er, at de er baseret på naturlige aktivstoffer, som er hurtigt nedbrudt.

Se alle produkterne her: Bliv fri for myrer

Myrer her, der og allevegne

Myrer kan være rigtig irriterende at have både på terrassen, i drivhuset, blomsterne, græsset og i boligen. Særligt når de undergraver dine fliser, så de vipper eller når de kravler rundt på køkkenbordet under madlavningen.

Afhængig af vejret, begynder myrerne at blive aktive i slutningen af marts til april. Men det er især omkring maj og juni måned, at du får problemer med dem. Det er nemlig ofte i disse måneder, at de kommer ind i huset i deres søgen efter mad.

Hvilket myremiddel skal jeg vælge?

Nogle gange kan et myreproblem være så stort, at det er nødvendigt at bruge myremidler. Der findes rigtig mange forskellige slags - så hvilket skal du vælge?

Myrer indenfor: Har du problemer med myrer på have- eller køkkenbordet, langs lister eller lignende, så er en spray eller lokkedåser ideelt.

Myrer i fliser: Undergraver myrerne dine fliser, er myresand og -vand oplagte, da de stopper myrernes gange og samtidig stabiliserer dine fliser. Du kan også bruge pulver til at strø.

Myrer i krukker, drivhus m.m.: Er myrerne i dine krukker, i drivhuset, køkkenhaven eller plænen, kan du med fordel bruge enten udvanding, pulver til at strø eller nematoder.