Flot græsplæne på kort tid

Se hvordan trin-for-trin

Vil du gerne have en flot grøn have hurtigt, men det må ikke koste for meget tid og arbejde? Så er rullegræs den perfekte løsning til dig. Græsset bliver leveret i ruller direkte til dig og er klar til at blive rullet ud til en flot grøn plæne hjemme.
lawn_problems_empty spots-3

Hvorfor skal jeg bruge rullegræs?

Er du blandt dem, som vil gøre naboen misundelig med en tæt og flot grøn græsplæne over natten, så kan du nemt og hurtigt gøre det med rullegræs. Det er meget nemmere og hurtigere end at så selv. Se med her og bliv guidet i hvordan du lægger rullegræs ud. 

Hvornår er det bedste tidspunkt at lægge rullegræs? 

Nemt: Du kan anlægge en ny græsplæne med rullegræs året rundt! Så længe der ikke er frost eller sne. Der er dog nogle tidspunkter, som er bedre end andre. Det optimale tidspunkt er i vækstsæsonen, typisk fra april oktober. I den periode er jordtemperaturen høj nok til at græssets rødder kan vokse, så rullegræsset kommer godt fra start.

 

Gi' dit rullegræs en næringsrig jord at vokse i.

Det gør en stor forskel.

lawn-care-contractor-prepares-area-for-sod-install-1000px

Rullegræs: 5 trin til en grøn plæne

Sig farvel til den kedelige jordmark i haven. Nu er det endelig tid til at få en flot grøn græsplæne. Se her, hvordan du lægger rullegræs ud:

  1. Start med at gøre jordunderlaget til rullegræsset klar. Fjern gammelt græs, mos, ukrudt og sten. Gør jorden porøs og bland eventuel lerholdig jord op med sand. 
  2. Træd jordklumper i stykker, så der bliver en flad og jævn overflade. Brug evt. en planke og rive for at gøre jorden helt jævn. 
  3. Græs er levende. Ligesom mennesker, skal det have næring for at gro. Du kan give det en god start ved at tilføre jorden ECOstyle organisk plænegødning, så der er nøjagtig de næringsstoffer i jorden, som græsset har brug for.
  4. Nu er forarbejdet gjort og du er klar til at lægge rullegræsset ud. Har du bestilt rullegræsset? Ellers kan du gøre det nu, så du er helt klar til at lægge det ud, når det bliver leveret. Det er vigtigt, at rullegræsset lægges ud hurtigst muligt efter levering, så det ikke tørrer ud. Sørg for at underlaget er fugtigt, når du lægger det ud. 
  5. Vær forsigtig de første par uger, indtil rullegræsset er faldet til. Gå så lidt som muligt på den nye flotte græsplæne og sørg for at give den rigeligt med vand. Rødderne er meget skrøbelige og hænger endnu ikke fast i jordunderlaget. Efter ca. 14 dage er rullegræssets rødder etableret og græsplænen kan bruges som en normal græsplæne. 

En flot plæne kræver vand og gødning

water-sprinkler-spraying-water-on-green-grass-lawn

Rullegræsset har brug for meget vand, både når det lige er lagt ud og mindst et par uger efter. Er det varmt og blæsevejr, tørrer jorden hurtigt ud og du skal måske vande flere gange om dagen. Med så meget vand, kan det ske, at rullegræsset angribes af svampe. Det er helt naturligt og svampene forsvinder igen, når du stopper den intensive vanding. 

Hjælp græsset godt på vej ved at give det ECOstyle organisk plænegødning. Gødningen sikrer, at græsset får den næring, som det har behov for. Rodvæksten stimuleres og rødderne vil hurtigere kunne få fat i jordunderlaget. Giv græsplænen gødning 2 gange om året og sørg for at justere jordens pH-værdi med AQUA-Kalk. Kalken gør, at græsset bedre kan optage de mange næringsstoffer fra jorden. 

 

Forkæl din græsplæne med ECOstyle

Lad dig inspirere med vores løsninger til din græsplæne

Plænegødning
Plænegødning

Flot plæne? Giv organisk plænegødning til din græsplæne. ...

AQUA-Kalk
AQUA-Kalk

Mangler din plæne kalk? Med AQUA-Kalk er du sikker på at ...

Græsfrø
Græsfrø

Skal du anlægge ny græsplæne eller efterså din eksisterende ...

MosFri koncentrat
MosFri koncentrat

Træt af mos i græsplænen? MosFri er et effektivt mosmiddel ...

PH-jordbundstest
PH-jordbundstest

Gør-det-selv sæt, så du nemt og hurtigt kan få svar på, om ...

Få en flot grøn græsplæne

Få en flot grøn, tæt og slidstærk plæne

For mange, er græsplænen en stor del af haven og derfor skal den naturligvis være tæt og flot grøn. Drømmer du også om en tæt og flot grøn græsplæne? Så får du her 6 gode råd til, hvordan du gør.