Skadedyr

Har du problemer med uønskede dyr i hjem og have?

skadedyr i have hvilket dyr er det
Har du problemer med skadedyr i dine planter? Pusler det på loftet? Og er der utøj i dine madvarer? Find ud af, hvilke skadedyr du har problemer med, så du ved, hvad du stiller op med dem hos ECOstyle.

Uønskede dyr i hjem og have oversigt

små fluer i køkkenet er bananfluer

Bananfluer

Er der pludselig dukket mange små fluer op, som sværmer omkring i køkkenet? Så har du nok fået besøg af bananfluer. Bananfluer lægger æg i din mad og de er derfor ikke velkomne i køkkenet.

Læs mere og få gode råd mod bananfluer

bladlus i planter

Bladlus

Er dine roser eller bøgehæk klistret til af små tykke insekter? Bladlus elsker at suge saften ud af dine planter og kan i værste tilfælde ødelægge eller tage livet af dine elskede planter.

Læs mere og få gode råd mod bladlus

Dræbersnegl også kaldet iberisk skovsnegl

Dræbersnegl - også kaldet iberisk skovsnegl

Iberiske skovsnegle (dræbersnegle) er en grovædende og invasiv art, der i løbet af kort tid kan spise smukke dahlia, hosta og grøntsagerne i køkkenhaven og drivhuset.

Læs mere og få gode råd mod iberiske skovsnegle

edderkopper

Edderkopper

Edderkopper findes både inde og ude. De er nyttedyr, men ofte uønskede i hjemmet. Det er dog meget svært at blive helt fri for edderkopper.

Læs mere og få gode råd mod edderkopper

fluer i køkkenet

Fluer

Almindelig stueflue eller spyflue? De er begge farlige, fordi de efterlader bakterier, som kan gøre dig og din familie syge.

Læs mere og få gode råd mod fluer

flyvemyrer

Flyvemyrer

Flyvemyrer er flyvende myrer, der på en varm sommerdag stiger til luften i store sværme. Har du et myrebo i eller omkring hjemmet, kan der godt forvilde sig et stort antal indenfor.

Læs mere og få gode råd mod flyvemyrer

gåsebiller visne pletter i græsplænen

Gåsebiller

Gåsebillen udgør et stigende problem i de danske haver: den breder sig forholdsvist hurtigt, når forholdene er gode, og dens larver ødelægger græsplænen, når de gnaver i rødderne. Har du store visne pletter i græsplænen, kan det tyde på gåsebiller.

Læs mere og få gode råd mod gåsebiller

er hvepse nyttige

Hvepse - også kaldet gedehams

Selvom hvepsen egentligt er et nyttedyr, bliver den ofte en plage i sensommeren, når den bliver mere aggressiv.

Læs mere og få gode råd mod hvepse

hvorfor miaver katte

Katte

Selvom katten er et af vores yndlings kæledyr, kan den godt udgøre en plage, når den vandrer ind på naboens grund og graver i blomsterbedet.

Læs mere og få gode råd mod katte

uld møl

Klædemøl

Klædemøl lægger dens æg i tekstiler som fx tøj. Når æggene klækker, begynder larverne at æde af tøjet. Det giver huller i tøjet, og hvis du ikke reagerer hurtigt, kan de ødelægge dit yndlingstøj.

Læs mere og få gode råd mod klædemøl

møllarve

Melmøl

Melmøl og dens larver er en sand plage i køkkenet, hvor de inficerer dine madvarer og gør dem uspiselige. Passer du ikke på, kan det blive en dyr omgang i madvarer, når melmøl flytter ind.

Læs mere og få gode råd mod melmøl

kan en muldvarp se og høre

Muldvarpe

Selvom du nok aldrig har set dette lille dyr, er du slet ikke i tvivl, hvis den er flyttet ind i din have. Muldvarpen kan nemlig ødelægge hele græsplænen med sine muldvarpeskud.

Læs mere og få gode råd mod muldvarpe

husmus

Mus

Selvom musen ikke er særlig stor, kan den trods sin størrelse, lave store ødelæggelser i huset, når den gnaver i og ødelægger ledninger og isolering.

Læs mere og få gode råd mod mus

stikmyg

Myg

Myggen er særligt aktiv i de tidligere morgen- og sene aftentimer henover sommeren og spreder kløende myggestik på sin vej.

Læs mere og få gode råd mod myg

sort havemyrer

Myrer

De fleste husejere har været plaget af myrer. Myrer elsker nemlig at bo tæt på hjemmet, hvor der er varmt og nem adgang til mad.

Læs mere og få gode råd mod myrer

mårfamilien

Mår

Du er som regel ikke i tvivl, hvis der er flyttet en husmår ind. Den laver nemlig en voldsom larm på loftet og spreder en ubehagelig lugt af urin, afføring og ådsler.

Læs mere og få gode råd mod mår

brun rotte

Rotter

Udover at lave stor skade i huset, udgør rotter også en sundhedsrisiko, da de kan smitte og overføre sygdomme til os mennesker. Har du problemer med rotter, er det derfor vigtigt, at du reagerer hurtigt.

Læs mere og få gode råd mod rotter

skægkræ skægget sølvkræ

Skægkræ

Den ligner måske en sølvfisk ved første øjekast, men skægkræet er dog en del større og sværere at komme af med end den fredelige sølvfisk.

Læs mere og få gode råd mod skægkræ

sølvfisk

Sølvfisk

Sølvfisk kan blive op til 8 år og er meget normale at finde i hjemmet. Har du sølvfisk i hjemmet kan det være en indikator på høj luftfugtighed.

Læs mere og få gode råd mod sølvfisk

sørgemyg fungus gnats

Sørgemyg

Vrimler det med små fluer i dine planter? Så er det højst sandsynligt sørgemyg. Sørgemyg bliver ofte et problem i vinterhalvåret, hvor de summer rundt i potter med meget fugtig jord.

Læs mere og få gode råd mod sørgemyg

trips i planter

Trips

Du kender dem muligvis bedre som tordenfluer eller gnavpander, men de hedder faktisk trips. Har dine blomster og blade sølvgrå pletter, så kan det være et tegn på trips.

Læs mere og få gode råd mod trips

Viklere giver orm i æbler

Viklere

Er du generet af orm i dine frugttræer, eller er der mange af frugterne, der går i forrådnelse? Så er der stor chance for, at du er plaget af viklere.

Læs mere og få gode råd mod viklere

øresnudebiller

Øresnudebiller

Er der nogen, der har spist af bladene på din rhododendron? Øresnudebiller efterlader et spor af "billet-klip" på dine planter og er de seneste år blevet et mere udbredt problem i de danske haver.

Læs mere og få gode råd mod øresnudebiller