Anlæg af køkkenhave - det skal du vide

Alt om anlæg af køkkenhave
En succesfuld køkkenhave kræver god forberedelse. Se her, hvordan du anlægger en køkkenhave til succes.

God forberedelse er afgørende

Vejen til et lykkeligere liv går gennem haven - og særligt gennem køkkenhaven. I køkkenhaven kommer du nemlig i helt tæt samarbejde med naturen, når du kærligt forspirer det lille frø, som du senere planter ud i køkkenhaven, hvor du passer og plejer det, indtil du nyder godt af høsten, som du kan dele med din familie. Udover sprøde og smagfulde grøntsager, er havearbejdet også godt for krop og sjæl.

Det kræver arbejde at holde en køkkenhave, men med god forberedelse kommer du godt i gang og kan gøre arbejdet nemmere for dig selv på sigt.

sådan-forspirer-du

Sådan anlægger du en køkkenhave

Går du i gang med at anlægge en køkkenhave, er det en god idé at lave lidt forarbejde og undersøge de forskellige grøntsager, frugter og bær, som du gerne vil dyrke.

Her kan du finde gode råd til anlægning af køkkenhaven:

Vælg de rigtige grøntsager, bær og krydderurter til haven

Der er stor forskel på, hvordan grøntsager, bær og krydderurter skal dyrkes og plejes. Hvis du vil have succes i køkkenhaven er det derfor vigtigt, at du vælger de grøntsager, bær og krydderurter, der passer bedst til din haves forhold.

Bær oversigt

Grøntsager oversigt

Krydderurter oversigt

Kål oversigt

Sådan forspirer du

Drømmer du om en lang og god sæson i køkkenhaven? Så er det en god idé at forspire, så dine planter kommer godt fra start.

Trin-for-trin vejledning: Sådan forspirer du grøntsager.

Flere gode råd til køkkenhaven

Der er mange ting man skal og kan være opmærksom på, når man har en køkkenhave. Det er fx vigtigt at give køkkenhaven gødning, så dine planter har næring til at producere flere frugter og grøntsager. Udover gødning er det også en god idé at holde øje med skadedyr, så du kan forhindre større angreb, der i værste tilfælde kan ødelægge din høst.