Anlæg af blomsterbed - det skal du vide

sådan anlægger du et blomsterbed
Der hører blomster til i en have - og gerne mange. Drømmer du om smukke blomsterbed i haven? Så viser vi dig, hvordan du anlægger dit nye bed.

Et blomsterbed skal passes og plejes

Blomsterbed gør din have spændende at gå rundt i og hyggelig at opholde sig i, når du gerne vil slappe af. De skaber liv og glæde igennem havesæsonen og er derfor en vigtig del af haven.

Skal du anlægge et nyt blomsterbed i din have? Så hjælper vi dig godt i gang med alt det, du skal vide, inden du går i gang.

anlæg nyt blomsterbed

Sådan anlægger du et blomsterbed

Når du skal anlægge et nyt blomsterbed, er det ikke lige meget, hvordan du gør, hvis du gerne vil have dine blomster til at trives. Og det vil du jo selvfølgelig. Gør derfor dig selv en tjeneste og følg vores gode råd - så kommer du godt i gang.

Her kan du finde gode råd til anlæg af blomsterbed:

Kom godt i gang med dit blomsterbed

Det er ikke svært at anlægge et nyt bed, men det er en god idé at bruge lidt tid på at sætte sig ind i placering, valg af planter, jordforbedring m.m.

Det skal du vide, inden du anlægger et blomsterbed.

Blomsterhave året rundt

Blomster skaber liv og glæde i haven med deres flotte farver, forskellige udtryk og fantastiske dufte. Lav en plan for din have, så du har flotte og farverige blomster året rundt.

Sådan skaber du en skøn blomsterhave.

Hvad siger dine blomster om dig?

Blomster har sit helt eget sprog og deres symbolik kan, ligesom tale, være nuanceret. Der ligger mere i blomsternes betydning, end man lige umiddelbart tror.

Læs mere om blomster symbolik.

Flere gode råd til blomsterbedet

Blomster spreder liv og glæde i haven, men de kræver også lidt arbejde, hvis du gerne vil have dem til at stå smukt i længe. Det er fx vigtigt at holde øje med skadedyr og ukrudt, så blomsterbedet ikke gror til eller bliver spist. Udover at holde øje med skadedyr og ukrudt er det fx også en god idé at give blomsterbedet gødning, så dine planter har næring til at producere endnu flere smukke blomster.