Vil du have en flot grøn, tæt og slidstærk græsplæne?

Få 6 gode råd til din plæne

Få-en-flot-grøn-græsplæne-1
En græsplæne til leg. Til hygge. Eller til at gøre naboen grøn af misundelse. For mange, er græsplænen en stor del af haven og derfor skal den naturligvis være flot grøn, tæt og slidstærk. Drømmer du også om en tæt og flot grøn græsplæne? Så får du her 6 gode råd til, hvordan du gør.

Få 6 gode råd til din græsplæne

Vi inspirerer og rådgiver dig, så du kan få en flot grøn, tæt og slidstærk græsplæne. Du kan gå i gang allerede i foråret - eller efteråret. Se hvordan du gør her.
Bliv fri for mos med mosfri

Fjern mos

Mos gør det svært for græsset at gro og derfor skal det fjernes. Du kan blive fri for mos ved at rive det af plænen med en mosrive, bruge en vertikalskærer og/eller ECOstyle MosFri - det virker på få timer og er baseret på naturlige aktivstoffer, som er hurtigt nedbrudt. Fjern mos i det tidlige forår, så græsset kan brede sig i foråret og sommeren.

Bliv fri for mos med MosFri

Giv plænen kalk

Gør sur jord glad igen med kalk

Plænen trives i en jord, hvor pH-værdien er 6-7. Test jorden med ECOstyle pH-jordbundstest og justér pH-værdien med kalk, så græsset bedre kan optage næringsstofferne fra jorden. Med ECOstyle AQUA-Kalk får du 100% støvfri og miljøvenlig kalk. Du er også sikker på kun at tilføre den mængde kalk, som jorden behøver.

Giv din plæne AQUA-Kalk

Gødning til græsplæne

Gi' plænegødning

Græs har brug for næring til at blive sundt og stærkt. Giv din plæne organisk plænegødning to gange om året - en gang i foråret og en gang i sensommeren eller efteråret. ECOstyle Plænegødning er specielt udviklet til græsplænen, så du er sikker på, at græsset får nøjagtig de næringsstoffer, som det har behov for.

Brug 100% organisk plænegødning

Efterså med græsfrø

Efterså med græsfrø

Er der bare pletter i græsplænen? Efterså med græsfrø af en god kvalitet - gerne i sensommeren, hvor jorden er lun og fugtig. Brug  fx ECOstyle Græsfrø klassisk eller økologisk blanding eller de nye bionedbrydelige græsplapper, fyldt med græsfrø og næring. 

Find danske kvalitetsfrø til din græsplæne

troml og topdress

Troml og topdress

Er plænen meget ujævn? Så kan du tromle den. Når du tromler, bliver jorden mere kompakt og du bør derfor tromle plænen så lidt som muligt. Vi anbefaler, at du bruger topdressing til at udjævne huller. Ved at topdresse, forbedrer du jorden, så den er bedre til at holde på fugten og optage næring fra gødning. Bland gerne græsfrø i din topdressing.

slå-græs-klippehøjde

Slå græs

Det er ikke lige meget, hvordan du slår græs. Slå det ikke kortere end 4 cm de første par gange i starten og slutningen af sæsonen og gør det, når græsset er 6-8 cm højt og jordtemperaturen er 7-8 grader. Slå altid græs i tørvejr, sørg for at kniven er skarp, skift klipperetning fra gang til gang og gør det jævnligt. Sæt klippehøjden på 3-4 cm. i sæsonen og gerne lidt højere i perioder med tørke.

anlæg af græsplæne

Skal du have ny græsplæne?

ECOstyle-Græsfrø-til-anlæg-af-have

Trænger haven til en ny græsplæne, så tag det helt roligt. Det er nemlig slet ikke så svært og besværligt, som du måske tror. Lad os inspirere og rådgive dig til, hvordan du forbereder og anlægger din nye græsplæne enten ved at så græs med græsfrø eller ved at lægge rullegræs ud. 

Vidste du, at du kan få ECOstyle økologiske græsfrø? Brug dem i din økologiske have og se din nye plæne spire allerede fra 5 grader.

Pleje af græsplæne

Bliv klogere på pleje af din græsplæne

Få en flot grøn græsplæne

Drømmer du om en græsplæne, som altid står flot? Så skal du pleje den.

Når du plejer græsplænen, får du en sundere og stærkere plæne, der bedre kan modstå fx mos, ukrudt og perioder med meget sol, sne eller vand. Du forlænger også plænens levetid og får en jord i balance, der er godt for livet i jorden.

Er du i tivivl om, hvordan du skal gøre? Vi inspirerer og rådgiver dig om alt fra luftning, kalkning og gødning, til hvordan og hvor ofte du skal slå græsset. 

problemer i græsplænen

Mos, bare pletter eller skadedyr i græsplænen?

muldvarpeskud-i-haven-hvad-gør-man

Du gør et stort arbejde med at pleje græsplænen. Nogle gange, så kan der alligevel opstå problemer med meget mos, kløver, filt eller at der er stor bare pletter i plænen på grund af skadedyr som gåsebiller. Måske du også engang imellem får besøg af muldvarpe, der laver lange underjordiske gange og efterlader plænen fuld af muldvarpeskud?

Det er irriterende med problemer i græsplænen. Men der er løsninger: Vi inspirerer og rådgiver dig, så du kan løse problemer i din plæne.